Streiku dēļ Berlīnes lidostās atcelti reisi uz Rīgu

© Sputnik / Sergey MelkonovLidosta Rīga
Lidosta Rīga - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Berlīnes Tegeles un Šēnefeldes lidostās pirmdien sācies 25 stundas ilgs darbinieku streiks, tāpēc atcelti reizi Berlīne—Rīga un Rīga—Berlīne.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Rīgas lidosta informējusi par vairāku reisu atcelšanu uz Berlīni un atpakaļ, norādīts lidostas mājaslapā.

Atcelti sekojoši reisi: Berlīne-Rīga, pl. 8:15, 13:15 un 18:05, Rīga-Berlīne, ielidošanas laiks — 12:15, 12:40 un 22:20. Pasažieri lūgti sekot reisu sarakstam mājaslapā vai noskaidrot informāciju pa izziņu tālruni 1817.

Vakar Vācijas arodbiedrība pasludināja 25 stundas ilgu streiku Berlīnes lidostās, kas sāksies pirmdien, 13. martā.

Самолет компании Air France - Sputnik Latvija
Air France darbinieku dēļ kompānija zaudējusi 100 miljonus dolāru

Streikā piedalās Tegeles un Šēnefeldes lidostu darbinieki. Streiks sācies pl. 4 no rīta (pl. 5.00 pēc Latvijas laika) un noslēgsies otrdien pl. 5 no rīta (pl. 6.00 pēc Latvijas laika).

Verdi norāda, ka pārrunas tiks atjaunotas "darbinieku atalgojuma ievērojamas paaugstināšanas gadījumā", pie tam arodbiedrība prsa arī veikt "strukturālus uzlabojumus tarifu līgumā". Verdi cenšas panākt stundas likmes palielināšanu vidēji par 1 eiro, ja līgums noslēgts vairāk nekā uz vienu gadu.

Patlaban Berlīnes lidostu dienestu darbinieki pelna apmēram 11 eiro stundā. Darba devēju — Berlīnes-Brandenbkrugas rūpniecības federācija — iepriekš piedāvāja algu palielināšanu par 8% trīs gadu laikā, kas atbilst parasta darbinieka stundas likmes pieaugumam par 27 centiem.

10. un 11. martā noritēja līdzīga akcija. Tās rezultātā tika atcelti gandrīz 700 avioreisi.

Ziņu lente
0