Lembergs: iedomātie draudi no Krievijas puses atbaida potenciālos investorus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils mērs paskaidrojis, ka neviens investors nevēlēsies ieguldīt naudu ģeopolitiski nestabilā reģionā.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Latvijas amatpersonu izteikumi par militārajiem draudiem no Krievijas puses kaitē mūsu valsts ekonomiskajām interesēm, intervijā radio Baltkom pastāstīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Politiķis uzskata, ka ar šiem bezatbildīgajiem paziņojumiem Latvijas valdība tikai atbaida investorus, nevis meklē līdzekļus valsts attīstībai.

"Kad valstsvīri, valsts vadītāji runā par reālu konfrontāciju… Kad ASV iepriekšējās administrācijas ārlietu ministra vietnieks saka, ka frontes līnija ved pa Latvijas teritoriju, kāds signāls tiek raidīts investoram? Kurš investors gribēs ieguldīt naudu? Vai tad patiešām investors gribēs ieguldīt naudu no frontes līnijas netālā teritorijā, lai viņu pēc tam šeit nožmiegtu?" — vaicāja Lembergs.

Politiķis norādīja, ka naudu ieguldīt un pelnīt var tikai tur, kur nepastāv ģeopolitiski riski un militārie draudi.

Флаги России и НАТО - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eksperts: Baltija pasaules politikas kartē nav atrodama

"Tā ir bezatbildība. Mēs cenšamies piesaistīt investorus. Mums taču ir vajadzīgi investoru ieguldāmie līdzekļi. Bez resursiem nav attīstības. Mūsu attīstība uz iekšējo resursu rēķina nav iespējama. Mēs vēl esam nabagi, attīstībai mums ir vajadzīgi ārējie resursi, taču mēs atbaidām investorus. Tas ir nepareizi," — uzskata Lembergs.

Pēc Aivara Lemberga vārdiem, skaļi izteikumi par militārajiem draudiem no Krievijas puses skan savtīgu iekšpolitisko interešu dēļ, un tas ir nepareizi.

Ziņu lente
0