Mūžīgā cīņa: Ušakova un VVC konfrontācija turpinās

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas mērs Nils Ušakovs
Rīgas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nils Ušakovs pārsūdzējis tiesas lēmumu par saziņu sociālajos tīklos svešvalodās. Šodien tiesa lems – pieņemt vai noraidīt Rīgas mēra apelāciju.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs pārsūdzējis tiesas lēmumu par soda naudu 140 eiro apmērā, ko viņam piespriedis Valsts valodas centrs par saziņu sociālajos tīklos svešvalodās — krievu un angļu valodās, stāsta Baltnews.lv.

Rīgas apgabaltiesas preses sekretārs Raimonds Ločmelis pavēstīja, ka Rīgas mērs apstrīdējis Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu, kurā saglabājusi negrozītu Valsts valodas centra piespriesto naudas sodu.

Tagad tiesai jāpieņem lēmums par lietas izskatīšanu rajona tiesā. Šodien, 13. martā tiesa nolems, pieņemt vai noraidīt apelāciju.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Muļķība reizināta ar augstprātību: Ušakovs atbildējis Valsts valodas centram

Iepriekš Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nemainīja Valsts valodas centra (VVC) direktora lēmumu sodīt Rīgas mēru Nilu Ušakovu par pašvaldības sazināšanos sociālajos tīklos svešvalodās.

Tiesas lēmums liecina, ka pašvaldībai pat saziņai ar iedzīvotājiem sociālajos tīklos ir jāizmanto valsts valoda. Ušakovs pārsūdzēja VVC direktora lēmumu. Tiesas lēmumu arī iespējams pārsūdzēt, un Rīgas mērs ir informējis, ka iecerējis savas tiesības izmantot.

Informāciju sociālajā tīklā Facebook Nils Ušakovs publicē latviešu valodā un dublē krieviski.

VVC ir izteicis pretenzijas Ušakovam par biežu krievu valodas lietojumu uzstāšanos laikā. Atbildot uz šiem pārmetumiem, Rīgas mērs jokodams paziņoja, ka iesniegs Valsts valodas centrā sūdzību par vienu no Rīgas domē dzīvojošajiem kaķiem par nepietiekamām latviešu valodas zināšanām.

Ziņu lente
0