Mediji ziņo: Jelgavas policija atteikusies pieņemt iesniegumu krievu valodā

© Foto : Valsts policijaПолицейский Латвии
Полицейский Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīdzinieks Vladimirs Timofejevs saņēmis no Jelgavas policijas vēstuli, kurā norādīts: iesniegums policijai svešvalodā pieļaujams tikai izņēmuma gadījumā, un viņa lieta par tādu nav uzskatāma, pastāstīja žurnālists Daniils Smirnovs pārraidē "Personīga lieta".

RĪGA, 11. marts — Sputnik. Jelgavas policija nav pieņēmusi cietušā rīdzinieka iesniegumu, jo tas rakstīts krieviski, informēja LTV7 programma "Personīga lieta".

Sākumskola. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas Krievu kopiena joprojām prasa leģitimizēt krievu valodu Latvijā

Rīdzinieks Vladimirs Timofejevs saņēmis rēķinu no parādu piedziņas kompānijas par ārstēšanos Jelgavas slimnīcā.

"Piezvanīju viņiem un paziņoju, ka nekad tur neesmu bijis. Neesmu ārstējies. Protams, viņi man nenoticēja. Teica, ka viņiem esot dokumenti par to, ka esmu tur bijis. Tur norādīts mans vārds, uzvārds un personas kods," – stāsta Timofejevs.

Vīrietis atcerējies, ka reiz viņa paziņa lielījies par to, ka ārstējies slimnīcā ar Timofejeva vārdu. Rīdzinieks uzrakstījis iesniegumu policijai savā dzīvesvietā. Rīgas tiesībsargi nosūtījuši lietu uz Jelgavu, kur noziegums pastrādāts.

"Starplaikā pastāvīgi skanēja zvani no parādu piedziņas firmas, viņi prasīja atsūtīt dokumentu par to, ka policija izskata manu iesniegumu," – atcerējās Timofejevs.

Šādu dokumentu cietušais nav varējis iesniegt, jo Jelgavas policija šo gadījumu atteikusies izskatīt. Vēstulē, ko saņēmis Vladimirs, norādīts, ka iesniegums policijai svešvalodā pieļaujams tikai izņēmuma gadījumā, un viņa lieta par tādu nav uzskatāma.

Elizabetes ielā - Sputnik Latvija
Pilsēta var gulēt mierīgi: kā novēro Rīgu

Tomēr telekanāls Jelgavas policijā uzzināja, ka Timofejeva iesniegums piereģistrēts iesniegšanas brīdī.

Policija paziņojusi, ka iesniegumā minētie fakti tiks pārbaudīti, par ko iesnieguma autors saņems papildu informāciju.

Jelgavas pilsētas slimnīca atsaukusi pretenzijas pret Timofejevu pēc viņa vizītes veselības aprūpes iestādē. Slimnīcā noskaidrojās, ka cilvēks, kurš stādījies priekšā kā Timofejevs, nosaucis tikai pirmo personas koda daļu (zinot viņa dzimšanas datus), bet otru daļu pateikuši priekšā slimnīcas darbinieki.

Slimnīcas vadītājs Andris Ķipurs paskaidroja, ka katrs trešais valsts iedzīvotājs neatceras sava personas koda otro daļu, tāpēc šis fakts nav radījis medicīnas iestādes darbinieku aizdomas.

Ziņu lente
0