Bauskas dome uzskata, ka ceļu stāvoklis novadā ir kritisks

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bauskas novada domes deputāti lūguši valdību izziņot novadā ārkārtas situāciju ceļu stāvokļa dēļ. Premjerministrs Māris Kučinskis skola labot ceļus pamazām.

RĪGA, 7 marts — Sputnik. Premjerministrs Māris Kučinskis atzinis, ka Bauskas novadā ceļi ir bēdīgi, taču nesola nekavējoties salabot visus ceļus.

Vakar Bauskas novada domes deputāti ārkārtas sēdē vienbalsīgi nolēma pieprasīt Ministru kabinetam ārkārtas situācijas izsludināšanu novadā, ņemot vērā zemesceļu kritisko stāvokli astoņos pagastos novadā, informē pašvaldības mājaslapa.

Vizīti pie speciālista dažkārt nākas gaidīt pat vairākus mēnešus. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Veselības ministrijai nepieciešami 22 miljoni eiro, lai samazinātu rindas pie speciālistiem
Visus Latvijas ceļus īsā laikā kā pēc burvju nūjiņas mājiena izremontēt neizdosies, šodien LTV pārraidē "Rīta panorāma" paziņoja premjerministrs Māris Kučinskis.

Viņš atzina, ka ceļu stāvoklis Latvijā ir slikts, turklāt ne tikai Bauskas novadā. Šīs problēmas risināšanai Satiksmes ministrija īsteno, piemēram, lauku ceļu remontu, kas paredz kvalitatīvāka seguma nodrošināšanu. Pēc viņa vārdiem, valdība pakāpeniski savedīšot kārtībā ceļus līdz ar ekonomiskās situācijas uzlabošanos valstī.

"Nevaru solīt, ka nauda birs no gaisa, un mēs tūlīt salabosim visus ceļus," — paziņoja Kučinskis.

Savukārt "Latvijas Valsts ceļi" priekšsēdētājs Jānis Lange pastāstīja, ka Latvijas neatkarības gados ne reizi nav panākts ceļiem nepieciešams finansējums, ko varētu saukt par stabilu.

Valsts ceļu remontdarbu deficits ir sasniedzis 4,5 miljardus eiro. Lai apturētu ceļu stāvokļa tālāku pasliktinašanos, ik gadus vajadzīgi 673 miljoni eiro. Sliktā vai ļoti sliktā stāvoklī ir 44% asfaltētu un 43% zemesceļu Latvijā.

Ziņu lente
0