Latvijas iedzīvotājs palaidis bezpilota lidaparātu virs prezidenta pils Varšavā

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasМультикоптер (беспилотник) в небе
Мультикоптер (беспилотник) в небе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas Valdības apsardzes biroja darbinieki aizturējuši Latvijas iedzīvotāju, kurš divu Krievijas pilsoņu kompānijā palaidis bezpilota lidaparātu virs prezidenta pils Varšavā.

RĪGA, 5. marts — Sputnik. Latvijas pilsonis un divas Krievijas iedzīvotājas aizturētas Varšavā par bezpilota lidaparāta palaišanu virs prezidenta pils – Belvederas, informē Polijas Valdības apsardzes biroja (BOR) vietne.

Беспилотный летательный аппарат - Sputnik Latvija
Lai palido: Latvijā apšņāpti spārni bezpilota lidaparātiem

"BOR darbinieki, īstenojot objektu apsardzi, ievēroja dronu, kas lidoja virs Belvederas. Valdības apsardzes biroja darbinieki identificēja drona operatora atrašanās vietu netālajā parkā, aizturēja viņu un pārbaudīja dokumentus. Izrādījās, ka operators ir Latvijas pilsonis, kurš vadīja aparātu ar tālvadības pulti, kopā ar divām sievietēm ar Krievijas pilsonību," – teikts iestādes ziņojumā.

BOR rīcībā esošie dati liecina, ka patlaban tiek sastādīts protokols par aizturētā Latvijas pilsoņa nodošanu policijai. Par incidentu informēta arī valsts Iekšējās drošības aģentūra. Informācija par to, vai aizturētas arī Krievijas pilsones, netiek sniegta.

Arī iepriekš Varšavā par bezpilota lidaparātu lietošanu aizturēti ārvalstnieki – aizvadītā gada rudenī no valsts tika deportēts Krievijas pilsonis, kurš palaida dronu virs Polijas premjerministra kancelejas, prezidenta pils un valsts Aizsardzības ministrijas ēkas.

Ziņu lente
0