Latvija iepazīstina AAE ar Ventspils ziemeļu ostas attīstības projektu

© Foto : facebook/Port of VentspilsПаромы Scottish Viking и Stena Flavia в порту Вентспилса
Паромы Scottish Viking и Stena Flavia в порту Вентспилса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils brīvostas pārvalde uzņēmumiem AAE prezentēja rekonstrukcijas projektu, kas iespējams tikai ar privāto investīciju iesaistīšanu.

RĪGA, 28. februāris – Sputnik. Ventspils brīvostas pārvalde, piedaloties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizītē Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) bāzētajiem uzņēmumiem prezentē Ventspils ziemeļu ostas attīstības projektu, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldes mārketinga speciālists Oskars Šļakota.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Latvija vienojusies ar AAE par pārtikas produkcijas sertificēšanu

Projektu plānots prezentēt arī vienam no pasaulē lielākajiem ostas termināļu attīstītājiem "DP World", kam pašlaik pieder 77 ostu termināļi visā pasaulē.

Projekta attīstība ir iespējama vienīgi, piesaistot nopietnu privāto investoru, paskaidroja Šļakota.

Ventspils brīvostas pārvalde gatavojas lielai rekonstrukcijai, kas vispirms tiks uzsākta Dienvidu un Ziemeļu piestātnēs.

Ventspils brīvosta ir lielākā osta Latvijā un viena no vadošajām Baltijas jūrā no kravu apgrozījuma viedokļa. Tā aizņem teritoriju, kuras platība aizņem 2357 ha zemes un 266 ha akvatorijas, bet piekraste stiepjas 11 km garumā. Dziļūdens osta ziemā neaizsalst un spēj uzņemt visus lielos kuģus. Ventspils brīvosta ir starptautiskas nozīmes transporta, tranzīta un ražošanas centrs.

Ziņu lente
0