No amata atkāpjas Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs

© LETA © Edijs PālensПредседатель правления Латвийского радио Алдис Паулиньш
Председатель правления Латвийского радио Алдис Паулиньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
LR darbinieki nav apmierināti ar valdes darbu, jo tās darbības sfēras ir sadalītas un LR valde nestrādā kā viens vesels, kas par visu atbild un vienlīdz labi zina stiprās un vājās vietas medija darbā.

RĪGA, 28. februāris – Sputnik. Latvijas Radio (LR) valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš nolēmis atkāpties no amata, aģentūrai LETA apliecināja radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

To viņš šodien paziņoja vadības sapulcē. Amatu Pauliņš atstās 9. martā.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis un atbildīgais par LR Ivars Āboliņš aģentūrai LETA sacīja, ka Pauliņš nav informējis NEPLP par atkāpšanos no amata. Viņš pieļāva, ka Pauliņš no amata atkāpies saistībā ar nespēju strādāt tik intensīvi un kvalitatīvi, kā NEPLP to prasa.

Латвийское радио, студия - Sputnik Latvija
Latvijas Radio gatavs apklust zemo algu dēļ

Lēmumu par to, kādā kārtībā plānots izraudzīt jauno LR valdes priekšsēdētāju, NEPLP pieņems pēc iepazīšanās ar Pauliņa atlūgumu.

Jau vēstīts, ka LR darbinieki plāno rīkot protestus saistībā ar zemo atalgojumu un valdes darbu, ja neizdosies sarunu ceļā panākt vienošanos par darbiniekiem labvēlīgu risinājumu.

LR arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Mudīte Paegle informējusi, ka vairums LR darbinieku ir neapmierināti ar zemajām algām. 2008. gadā LR darbinieki ekonomiskās krīzes dēļ piekrita, ka viņu algas samazina par 12% un vairums apņēmās vienu mēnesi gadā strādāt bez algas, lai atbalstītu LR krīzes situācijā un medijs nenonāktu līdz bankrotam. Daudziem darbiniekiem algas joprojām saglabājušās samazinātas un šie cilvēki ir aizvainoti.

LR darbinieki nav mierā arī ar sistēmu, kā saņem atalgojumu par padarīto darbu, jo netiek nodrošināts amata vietai, kvalifikācijai un citiem faktoriem atbilstošs atalgojums, daļai darbinieku tiek maksātas piemaksas, citiem – ne.

Ziņu lente
0