Valdošā koalīcija neatbalsta iespēju reģistrēt viendzimuma partnerattiecības

CC BY-SA 2.0 / Benson Kua / Rainbow flag breezeLGBT karogs
LGBT karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koalīcija neizskatīs Saeimā jautājumu par viendzimuma partnerattiecību reģistrāciju, jo tas ir pretrunā ar Latvijas Republikas Satversmi.

Rīga, 25. februāris — Sputnik. Valdošās koalīcijas politiķi neplāno aktualizēt jautājumu par iespēju reģistrēt viendzimuma partnerattiecības un atbalsta šādai iecerei joprojām neesot, ziņo aģentūra LETA.

"Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Ābotliņa atgādina, ka iepriekš šāds priekšlikums izdiskutēts šajā politiskajā spēkā, tomēr vairākuma atbalstu nav guvis. Politiķe neredzot iemeslu pašlaik šo jautājumu aktualizēt.

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, kā arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš sarunā ar aģentūru LETA kārtējo reizi atsaucās uz Satversmi, kurā norādīts, ka laulība ir savienība starp vīrieti un sievieti. Līdz ar to politiķi neredz nepieciešamību mainīt regulējumu.

Флаг ЛГБТ - Sputnik Latvija
Igaunijā reģistrētas pirmās viendzimuma laulības

Kā ziņots, Eiropas Padomes (EP) cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks paziņojumā par viendzimuma partnerattiecībām uzsvēris, ka iespējas legāli reģistrēt viendzimuma partnerattiecības ir vienlīdzības jautājums.

Paziņojumā norādīts, ka pašreiz viendzimuma pāriem kaut kāda veida legālu atzīšanu piedāvā 47 valstis, no kurām 27 ietilpst EP. Pirmā valsts pasaulē, kas atļāva viendzimuma pāriem slēgt civilo savienību, bija Dānija, kura par šādu soli izšķīrās 1989. gadā.

Muižnieks norādīja, ka diskusijās par viendzimuma pāru laulībām visasākās domstarpības parasti raisa priekšstati par to, kas ir laulība, bet nereti diskusijās atklājas arī dziļi iesakņojusies homofobija un diskriminācija pret lesbietēm un gejiem.

Ziņu lente
0