Latviešus arvien mazāk satrauc kultūras amerikanizācija

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptaujā noskaidrots, ka 49% respondentu amerikanizācijas tendences Latvijas kultūrā nesatrauc, savukārt vēl 9% par to nav viedokļa.

RĪGA, 19. februāris — Sputnik. Arvien mazāk cilvēku satrauc kultūras amerikanizācijas tendences Latvijā, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati, ziņo aģentūra LETA.

Janvārī veiktajā aptaujā noskaidrots, ka to cilvēku, kurus satrauc kultūras amerikanizācijas tendences Latvijā, īpatsvars turpina sarukt. Šogad par minēto satraucas 43% iedzīvotāju, savukārt pērn tas satrauca 45% iedzīvotāju.

Aptaujā noskaidrots, ka 49% respondentu amerikanizācijas tendences Latvijas kultūrā nesatrauc, savukārt vēl 9% par to nav viedokļa.

Проблемы с избыточным весом. - Sputnik Latvija
Viedoklis
Aptaukojušies nesmēķētāji

Kopš 2010. gada novērots straujš šīs problemātikas atzīšanas kritums iedzīvotāju vidū. Ja vēl 2009. gadā to cilvēku īpatsvars, kas satraucās par kultūras amerikanizācijas tendencēm Latvijā, gandrīz par 10% pārsniedza to cilvēku īpatsvaru, kas par to kopumā nesatraucas, tad turpmākajos gados satraukto cilvēku īpatsvars bija lielāks tikai 2012., 2013. un 2015. gadā, nepārsniedzot 3,2% starpību.

Līdz 2009. gadam par kultūras amerikanizācijas tendencēm satraukto iedzīvotāju īpatsvars stabili bija lielāks nekā to īpatsvars, kas par to nesatraucas, savu maksimumu sasniedzot 2002. gadā, kad kultūras amerikanizācijas tendences Latvijā satrauca 62% iedzīvotāju. Savukārt šogad rezultāts uzrāda līdz šim mazāko satraukuma līmeni par kultūras amerikanizācijas tendencēm Latvijā.

Ziņu lente
0