Pensionāru federācija: Pensiju neapliekamā minimuma paaugstināšana daudziem neko nedos

CC BY 2.0 / marina guimarães / Pensionāre. Foto no arhīva
Pensionāre. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gadījumā, ja tiks nolemts ar nodokļiem neapliekamo ienākumu minimumu palielināt līdz 350 eiro, labklājības ministrs Jānis Reirs rosinās paaugstināt pensiju neapliekamo minimumu līdz 450 eiro.

RĪGA, 18. februāris — Sputnik. Pensiju neapliekamā minimuma paaugstināšana līdz 450 eiro lielākajai daļai jeb 60% pensionāru bez papildu pasākumiem neko nedos, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Pensionāru federācijas vadītājs Andris Siliņš.

Viņš skaidroja, ka lielākajai daļai pensionāru pensija nav 235 eiro apmērā, līdz ar to 450 eiro liels neapliekamais minimums viņu situāciju neuzlabos.

Siliņš pastāstīja, ka 1. martā nāks kopā darba grupa, kura spriedīs par risinājumiem mazo pensiju paaugstināšanai. Kā risinājumus mazo pensiju paaugstināšanai Siliņš saredz piemaksu veikšanu par darba stāžu līdz 1996. gadam vai arī pensiju indeksācijas palielināšanu tiem senioriem, kuriem ir liels darba stāžs. Bet par piemaksu vai indeksācijas apmēru vēl jādiskutē darba grupā.

Barikādes pie Latvijas Ministru Padomes ēkas, 1991. gada arhīva foto - Sputnik Latvija
Viedoklis
Četri tūkstoši izdomātu varoņu

Kā ziņots, gadījumā, ja tiks nolemts ar nodokļiem neapliekamo ienākumu minimumu palielināt līdz 350 eiro, labklājības ministrs Jānis Reirs rosinās paaugstināt pensiju neapliekamo minimumu līdz 450 eiro.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Labklājības ministrijas pārstāvis Egils Zariņš, ministrs šādu rosinājumu varētu izteikt, ņemot vērā, ka pensionāri ir vismazāk aizsargātā sociālā grupa un viņiem nav lielas iespējas gūt papildu ienākumus. Šobrīd pensiju neapliekamais minimums ir 235 eiro.

Jau ziņots, ka FM, strādājot pie nodokļu politikas izmaiņām, apsver iespēju piedāvāt palielināt ar nodokļiem neapliekamo ienākumu minimumu mazajām algām līdz 350 eiro, vēstīja LTV.

Ziņu lente
0