Veselības ministrijai nepieciešami 22 miljoni eiro, lai samazinātu rindas pie speciālistiem

© Sputnik / Михаил Безносов / Pāriet pie mediju bankasVizīti pie speciālista dažkārt nākas gaidīt pat vairākus mēnešus. Foto no arhīva
Vizīti pie speciālista dažkārt nākas gaidīt pat vairākus mēnešus. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vizīti pie speciālista dažkārt nākas gaidīt pat vairākus mēnešus, bet rindā uz operāciju var stāvēt vairākus gadus, teikts Latvijas Veselības ministrijas paziņojumā, ko šodien izskatīs valdība.

RĪGA, 14. februāris — Sputnik. Šodien valdība izskatīs informatīvo Veselības ministrijas sagatavoto ziņojumu par reformu turpināšanu veselības nozarē, ziņo portāls vesti.lv.

Ziņojums "Par veselības reformas pasākumu īstenošanu 2017. gadā" balstās uz datiem, ko Veselības ministrija saņēmusi no veselības aprūpes iestādēm.

Iesniegtā informācija liecina, ka pērn nācās vidēji gaidīt 4 mēnešus, lai tiktu pie speciālista, vēl ilgāk bija jāgaida operācija dienas stacionārā. Bēdīgākā situācija izveidojusies oftalmoloģijā — operāciju šajā jomā var gaidīt vairāk nekā astoņus gadus.

Medmāsa stacionārā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tiek pagarināts e-veselības sistēmas brīvprātīgas lietošanas termiņš
Tik ilgas ārsta uzņemšanas gaidīšanas rezultātā ir bieži vien slimības tiek diagnosticētas ar novēlošanos, turklāt nav iespējama adekvāta slimības kontroles.

Veselības ministrijai nepieciešams finansējums 22 miljonu eiro apmērā, kas tiks novirzīti rindu mazināšanai uz veselības aprūpes pakalpojumiem, ārstēšanai dienas stacionārā, kā arī ambulatorajai veselības aprūpei. Daļa līdzekļu tiks atvēlēta kompensējamo medikamentu nodrošināšanai C hepatīta pacientiem.

Veselības ministre Anda Čakša, runājot par ziņojumu, sacīja, ka svarīgākais, ko ministrija vēlas panākt ar šiem līdzekļiem, ir agrīnāka slimību diagnostika un ārstēšana, kā arī slimības lapu un slimības dienu samazināšana.

Čakša pauda, ka šim ieguldījumam būs efekts arī uz tautsaimniecību, ņemot vērā, ka cilvēki varēs ātrāk atgriezties darba tirgū. VM cer, ka rindas uz pakalpojumiem varētu sarukt par 25%.

Ziņu lente
0