"Dzintars" cer iekarot Tuvos Austrumus un Ķīnu

© Foto : Eugene LeskovskyAS "Dzintars"
AS Dzintars - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas kosmētikas ražotājs AS "Dzintars", kas atrodas uz bankrota robežas, nosūtījis pirmās produktu partijas uz Ēģipti un Irāku, kā arī izstrādā īpašu antismoga kosmētikas līniju Ķīnas patērētājiem.

RĪGA, 13. februāris — Sputnik. Kosmētikas ražotāja AS "Dzintars" šogad nosūtījusi pirmās produktu kravas uz Ēģipti un Irāku, aģentūrai LETA stāsta uzņēmuma pārstāve Linda Belaša.

Viņa arī atzīmē, ka Ēģiptē patlaban notiek produktu sertifikācija, bet Irākā tā jau ir pabeigta.

Uzņēmuma pārstāve norāda, ka pagājušā gada novembrī atmuitota arī pirmā krava, kas nosūtīta uz Ķīnu.

"Pirmā krava Ķīnā tika atmuitota 2016. gada novembrī. Nākamā pasūtījuma izpilde Ķīnā tiek plānota šī gada otrajā ceturksnī, jo tiek saskaņoti plānotie apjomi un izvēlēto produktu klāsts," — informē uzņēmuma pārstāve.

Tāpat uzņēmums paralēli turpina darbu pie īpašas produktu sērijas izstrādes. Produkti būšot ar antismoga efektu, ņemot vērā Ķīnas esošos gaisa piesārņojuma apstākļus.

Компания Дзинтарс - Sputnik Latvija
Kāpēc Latvija glābj "Dzintaru"

Lai izdotos atrast jaunus sadarbības partnerus, uzņēmums apmeklē starptautiskas izstādes.

Kā ziņots, lai pilnveidotu komunikāciju ar gala patērētāju, ražotājs "Dzintars" izveidojis digitālā mārketinga grupu. Tā ir jauna uzņēmuma struktūra, kuras galvenais uzdevums ir darbs ar sociālo mediju tīkliem un reklāmu digitālajā vidē. Grupas pienākumos arī ietilpst uzņēmuma mājaslapas uzlabošana, kā arī darbs ar februārī izveidoto uzņēmuma internetveikalu.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 18. janvārī apstiprināja "Dzintars" iesniegto TAP pasākumu plānu. Tiesa noteikusi divus gadus plānā minēto pasākumu īstenošanai.

Plāna īstenošanas laikā ražotājs "Dzintars" cer panākt izrāvienu ar jauniem "premium" produktiem, tāpat uzņēmums TAP ietvaros būs spiests pārdot īpašumus.

Илья Герчиков - Sputnik Latvija
"Dzintara" vadītājs: bizness atvadās no Latvijas

Tāpat vēstīts, ka Zemgales priekšpilsētas tiesa pērn 17. oktobrī ierosināja "Dzintara" TAP lietu. Uzņēmuma pārstāvji toreiz skaidroja, ka divas krīzes, no kurām viena bija 2008. gadā, bet otra 2014. gadā, veicinājušas "Dzintara" tradicionālo tirgu samazināšanos, pārdošanas apmēru kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu. Tādējādi uzņēmumam uzkrājušies parādi.

"Dzintars" 2015. gadā strādāja ar 5,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās par 76% — līdz 2,633 miljoniem eiro.

"Dzintars" ir parfimērijas un biokosmētikas izstrādātājs un ražotājs. "Dzintara" sortimentā ir vairāk nekā 1000 veidu kosmētikas, parfimērijas produktu, kā arī dekoratīvās kosmētikas izstrādājumu. Kompānija ir reģistrēta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,817 miljoni eiro.

Ziņu lente
0