Kučinskis uzskata, ka bažām par NATO nākotni nav pamata

© Foto : Valsts kancelejaLatvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis
Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bažas par NATO šobrīd jau ir noņemtas, izteicies Latvijas premjerministrs, atsaucoties uz Lielbritānijas premjeres Terēzes Mejas sarunu ar Trampu.

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Lai arī pēc Donalda Trampa nonākšanas ASV prezidenta amatā izskanēja zināmas bažas par to, kas tālāk notiks ar NATO, pašlaik tās ir noņemtas, šādu viedokli LNT pauda Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis, vēsta LETA.

Militārā psihoterapija: eksperti apsprieduši NATO pastiprināšanos Austrumeiropā - Sputnik Latvija
Video
Militārā psihoterapija: eksperti apsprieduši NATO pastiprināšanos Austrumeiropā

"Bažas par NATO — tās šobrīd jau ir noņemtas," — izteicās Kučinskis, atsaucoties uz Lielbritānijas premjeres Terēzes Mejas sarunu ar Trampu.

Tāpat politiķis atzīmēja, ka NATO karavīri jau ierodas Baltijas valstīs un Polijā, kas liecina, ka pozīcijas par NATO austrumu flanga drošības stiprināšanu nav mainījušās.

Kopumā Kučinskis ASV politikā NATO jomā izmaiņas neprognozē, taču Trampa nākšana pie varas skars iecerēto ASV un ES tirdzniecības līgumu.

"NATO ir lielākais ASV zīmols, un attiecībā uz to nekādas izmaiņas nevar būt," — domā Latvijas valdības vadītājs.

Savukārt vērtējot Trampa un un Krievijas prezidenta Vladimira Putina kontaktus, Kučinskis sacīja, ka ir tikai normāli, ka puses sarunājas un izsaka gribu uzlabot attiecības. Sarunu rezultātus gan "īsti nevaram prognozēt".

Ziņu lente
0