Politika

Armands Krauze sola novietot Rīgas domē bišu stropus

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasArmands Krauze sola novietot Rīgas domē bišu stropus
Armands Krauze sola novietot Rīgas domē bišu stropus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mēra kandidāts no ZZS Armands Krauze sola uzvaras gadījumā atstāt Rīgas domē kaķus Kuzju un Muri, kā arī uz balkona novietot dažus bišu stropus.

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Rīgas mēra kandidāts no Zaļo un zemnieku partijas (ZZS) Armands Krauze sola uzvaras gadījumā novietot brišu stropus uz Rīgas domes balkona.

"Ja kļūšu par mēru, protams, novietošu stropu uz balkona. Kaķi lai paliek, viņi man arī patīk. Man šķiet, bites arī visiem patīk. Piemēram, uz domes jumta Kopenhāgenā un parlamenta ēkā Parīzē stāv strops. Pilsētas biškopības virziens aktīvi attīstās arī Rīgā. Kāds tur suņus, cits — bites," — pastāstīja Krauze žurnālistiem.

Эдгарс Таварс - Sputnik Latvija
Viss ir atkarīgs no "Saskaņas": ZZS izvēlas kandidātu Rīgas mēra postenim

ZZS valde no savu deputāta kandidātu saraksta jūnija sākumā gaidāmajām Rīgas pašvaldības vēlēšanām izvirzīja partijas valdes priekšsēdētāju Armandu Krauzi. Rīgas mēra amatam no ZZS saraksta viņš balotējās arī 2013. gadā.

Armands Krauze ir Latvijas Biškopju biedrības priekšsēdētājs un pilsētas biškopības entuziasts. 2005. gada vasarā viņš novietoja trīs stropus pie Nacionālā Mākslas muzeja Rīgā, 2014. gadā — divus stropus pie Zemkopības ministrijas, bet 2015. gadā gribēja novietot tos uz Saeimas jumta, tomēr deputāti šo ideju neatbalstīja.

Intervijā Sputnik Krauze pastāstīja, ka lielākajā daļā Eiropas valstu par labāko tiek uzskatīts pilsētas medus. Piemēram, Briselē izveidojusies pat Pilsētas biškopju asociācija, un Dānijā gandrīz trīs ceturtdaļas medus veido pilsētas bišu ražotais produkts.

Ziņu lente
0