NATO tehnikas remonta parka modernizācija Ādažos izmaksās 27 miljonus eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovNATO tehnikas remonta parka modernizācija Ādažos izmaksās 27 miljonus eiro
NATO tehnikas remonta parka modernizācija Ādažos izmaksās 27 miljonus eiro - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ādažu garnizonā turpinās darbi tā pielāgošanai NATO bataljona vajadzībām – militārās tehnikas remonta parka modernizācija izmaksās 27 miljonus eiro.

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Ādažu garnizona tehniskā parka modernizācija NATO un Nacionālo bruņoto spēku bruņutehnikas izvietošanai un apkopei izmaksās 27,1 miljonu eiro, informē valsts Aizsardzības ministrijas preses dienests.

Konkursā par projekta īstenošanu uzvarējusi kompānija "Arčers". Saskaņā ar AM informāciju, projekts izmaksās 27,1 miljonu eiro.

Ādažu bāzē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Par nelikumīgu iekļūšanu armijas bāzēs Aizsardzības ministrija rosina sodīt apmērā līdz 2000 eiro

"Pēc modernizācijas tehniskais parks Ādažu garnizonā tiks izmantots NBS kāpurķēžu tehnikas un NATO ārvalstu vienību bruņutehnikas apkalpošanai. Parka pārbūve tiks pabeigta līdz 2017. gada beigām," — informēja AM.

Iepriekš aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis pavēstīja, ka sakarā ar nepieciešamajiem sagatavošanās darbiem slodze aizsardzības jomā būs ļoti liela, un infrastruktūras paplašināšanas darbu mērogs Āgažu garnizonā līdzinās vēl vienas bāzes būvdarbiem.

Tuvākajos gados Ādažu attīstībai paredzēts atvēlēt aptuveni 50 miljonus eiro. Līdz 2018. gadam Ādažu poligonu plānots palielināt par 5,2 tūkstošiem hektāru manevriem ar vieglajiem šaujamieročiem, militāro tehniku un artilēriju, kā arī mācībām kara darbībai pilsētvidē.

Ziņu lente
0