VID klientu apkalpošanas centri ārpus Rīgas pieņems apmeklētājus trīs dienas nedēļā

© AgriLife TodayVID klientu apkalpošanas centri ārpus Rīgas pieņems apmeklētājus trīs dienas nedēļā
VID klientu apkalpošanas centri ārpus Rīgas pieņems apmeklētājus trīs dienas nedēļā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visi Valsts ieņēmumu dienesta klientu apkalpošanas centri, izņemot iestādes galvaspilsētā no februāra apkalpos klientus tikai trīs reizes nedēļā, pie tam VID Tukuma klientu apkalpošanas centrā un VID Salacgrīvas iecirknī klātienes klientu apkalpošana tiek pārtraukta.

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. No šodienas tiek mainīta klātienes apkalpošanas kārtība Valsts ieņēmumu dienesta (VID) klientu apkalpošanas centros, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz VID sniegto informāciju.

Turpmāk ārpus Rīgas klienti klātienē tiks apkalpoti trīs dienas nedēļā, savukārt pārējā laikā tiks veikta iesniegto dokumentu izskatīšana un apstrāde, kā arī citi ar nodokļu administrēšanu saistīti pienākumi, tādējādi paātrinot iesniegto deklarāciju apstrādi. Savukārt Rīgā mainās klientu apkalpošanas centru darba laiks.

VID bijušais ģenerāldirektors Kārlis Ketners - Sputnik Latvija
Bijušais VID direktors ierosinājis ieviest nodokli par bagātību

VID skaidro, ka šāds lēmums pieņemts, rūpīgi izvērtējot klientu apkalpošanas centru noslodzi un klientu plūsmu, kas ir būtiski samazinājusies. Otrs noteicošais faktors ir tas, ka ievērojami resursi ir ieguldīti tieši VID informācijas tehnoloģiju attīstībā, kā rezultātā daudzi procesi ir automatizēti un praktiski visi pakalpojumi iedzīvotājiem pieejami attālināti, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), tādējādi būtiski samazinot nepieciešamību apmeklēt VID klātienē.

Rīgas klientu apkalpošanas centrā klienti joprojām tiks apkalpoti piecas dienas nedēļā, taču nedaudz mainīsies darba laiks. Rīgas klientu apkalpošanas centra Talejas ielā 1 darba laiks būs pirmdien no plkst.9 līdz 19, otrdien, trešdien un ceturtdien no plkst.9 līdz 17, piektdien no plkst.9 līdz 15. Rīgas klientu apkalpošanas centra Eduarda Smiļģa ielā 46 darba laiks būs pirmdien no plkst.9 līdz 18; otrdien, trešdien un ceturtdien no plkst.9 līdz 17, piektdien no plkst.9 līdz 15.

Preces supermārketā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
VID iesaka pievērst uzmanību preču pārvietošanas ierobežojumiem

VID vērš uzmanību, ka no šodienas klātienes klientu apkalpošana tiek pārtraukta VID Tukuma klientu apkalpošanas centrā un VID Salacgrīvas iecirknī.

VID tīmekļa vietnē "www.vid.gov.lv" pieejama plaša informācija (metodiskie norādījumi, atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem un videosemināri nodokļu maksātājiem), kā arī vairākas bezmaksas mobilās aplikācijas viedtālruņu lietotājiem.

Savukārt, zvanot uz VID informatīvo tālruni, ir iespējams uzzināt vispārīgu informāciju par VID kompetencē esošiem jautājumiem, bet detalizētākas atbildes var saņemt, nosūtot savu jautājumu elektroniski vai pa pastu

Ziņu lente
0