Lapsas apēdušas gandrīz visus flamingus Rīgas zoodārzā

© Sputnik / Sergey MelkonovLapsa. Foto no arhīva
Lapsa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas zoodārza pāvi, jūras kraukļi un flamingi cietuši no savvaļas lapsu uzbrukuma – tagad palikušos putnus noslēpuši drošā vietā.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Rīgas zoodārzā palikuši tikai pieci flamingi — pārējie miruši no vecuma vai tos apēdušas lapsas, raksta Latvijas Avīze.

Visiem zināms, ka Rīgā pastāvīgi dzīvo visdažādākie savvaļas dzīvnieki, kuri sagādā lielpilsētas iedzīvotājiem daudz nepatikšanu: bebri apgrauž kokus un zog ziedus no Brīvības pieminekļa, aļņi ietriecas mašīnās, meža cūkas bēg no policijas. Taču izrādījās, ka ar to nepietiek: Mežaparkā mīt lapsas, kas rīko medības uz Rīgas zoodārza flamingiem.

Parka  Līgatnes dabas takas vadītāja Inta Lange - Sputnik Latvija
Foto
Dabas takas Līgatnē
Iepriekš lapsu uzbrukumā jau cietuši pāvi un jūras kraukļi, kurus nācies pārvietot uz drošāku aploku. Zooloģiskā dārza darbinieki skaidro, ka, kad lapsas tiek pie putnu bara, tad nogalina nevis barības, bet joka pēc, cik vien varēs. Tagad palikušie flamingi — četri sārtie un viens sarkanais putns — arī pārvietoti uz slēgto māju, kur tie paliks arī vasaras naktīs. Jauni flamingi netiks iegādāti, līdz Rīgas Zoodārzs neatradīs drošu aizsardzības līdzekli pret lapsām.

Sarkanajam zoodārza flamingam jau ir 36 gadi. Nebrīvē flamingi dzīvo līdz 40 gadiem, bet šis bars zoodārzā parādījās jau pagājušā gadsimta 80. gados, padomju laikos.

Rīgas Zooloģiskais dārzs nav pirmais no rudajām laupītājām cietušais: Londonas zoodārzā lapsas apēdušas 11 pingvīnus, bet zoodārzā Helsinkos —16 flamingus.

Ziņu lente
0