Šodien notiks RPIVA studentu un personāla protesta gājiens

© Sputnik / Sergey MelkonovŠodien notiks RPIVA studentu un personāla protesta gājiens. Foto no arhīva
Šodien notiks RPIVA studentu un personāla protesta gājiens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija nolēmusi ar 2017. gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot Latvijas Universitātei.

RĪGA, 25. janvāris — Sputnik. Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) studenti un personāls šodien dosies protesta gājienā, tā laikā nododot atbildīgajām institūcijām vēstuli pret augstskolas reorganizāciju.

Kā aģentūra LETA uzzināja augstskolā, ir savākti aptuveni 3500 paraksti, un vēstuli ar tiem plānots iesniegt Saeimā, Izglītības un zinātnes ministrijā, Augstākās Izglītības Padomē (AIP) un Ministru kabinetā.

Pulcēšanās gājienam pie Saeimas paredzēta plkst.10.50, gājienu sākt plānots plkst.11.

Protestētāji virzīsies no Saeimas uz IZM, no kuras tālāk ies uz līdz AIP, savukārt akciju noslēgs pie Ministru kabineta.

Sarūk studentu skaits Latvijas augstskolās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sarūk studentu skaits Latvijas augstskolās
Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija ir nolēmusi ar 2017. gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot Latvijas Universitātei. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" solīja, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas, un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Ministrs norādīja, ka tad, kad aptuveni 2019. gadā sāksies studiju programmu konsolidācija, konkursos uz pasniedzēju amata vietām varēs piedalīties kā LU, tā arī pašreizējie RPIVA mācībspēki, tātad būšot "veselīga un draudzīga konkurence".

Ziņu lente
0