Klausītākās radio stacijas krievu valodā pašas veido saturu Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījumi liecina, ka klausītāji viennozīmīgi dod priekšroku krievu valodā raidošām radio stacijām, kuras veido saturu Latvijā.

RĪGA, 21. janvāris – Sputnik. Klausītākās krievu valodā raidošās radio stacijas pašas veido saturu Latvijā, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Raidorganizāciju asociācijas valdes loceklis Filips Rubenis.

Viņš atgādināja, ka saskaņā ar pēdējiem pētījumu kompānijas "TNS" rudens perioda radio auditorijas pētījumiem, klausītāji viennozīmīgi dod priekšroku krievu valodā raidošām radio stacijām, kuras veido saturu tepat Latvijā.

"Klausītākā krievu valodā raidošā radio stacija Latvijā ir "Radio SWH+", kura 100% saturu veido pati, piesaistot vietējos žurnālistus un dīdžejus. Otro un trešo vietu dala "Latvijas radio 4", kuri arī visu saturu veido paši, un "TOP radio", kuri arī visu saturu veido uz vietas," – sacīja Rubenis.

Viņš secinājis, ka krievvalodīgie radio klausītāji Latvijā izvēlas vietējo "preci" un retranslētās radio programmas zaudē savas pozīcijas.

Telekanāla Rossija ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Telekanāls "RTR-Planēta" atgriežas Latvijā: ir pieprasījums

Rubenis atgādināja, ka no šā gada 1. janvāra ir stājušās spēkā izmaiņas likumdošanā, kas ierobežo retranslāciju radio staciju saturā, nosakot ne vairāk kā 10% retranslētā satura. Tādēļ daļai krievu valodā raidošo staciju ir jāsāk veidot saturs pašām, kas ir sarežģīts un dārgs process.

"Šīs izmaiņas ir ietekmējušas vairākas krievu valodā raidošās radio stacijas, kurām ir jāpieņem jaunie spēles noteikumi, savukārt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) jāspēj nodrošināt šo radio staciju kvalitatīvs monitorings, lai pārliecinātos, ka jaunā likuma norma tiek ievērota," – atgādināja Rubenis.

Latvijas Raidorganizāciju asociācijas biedri ir ''Latvijas Neatkarīgā televīzija'', "TV3 Latvia", "Pirmais Baltijas kanāls", "Radio SWH", "Radio Skonto", "Star FM", "Kurzemes radio", "Valmieras TV", "Latgales reģionālā televīzija", bet asociētie biedri — "Kuldīgas televīzijas sabiedrība", "Zemgales novadu televīzija", "TV Rīga" un "Radio 1".

Ziņu lente
0