Latvija – līderu vidū ES inflācijas līmeņa ziņā

© Sputnik / Тихонов / Pāriet pie mediju bankasRĪGA. Foto no arhīva
RĪGA. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patēriņa cenas Latvijā bija par 2,1% augstākas nekā 2015. gada decembrī.

RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. Latvijā pagājušā gada decembrī, salīdzinot ar 2015.gada pēdējo mēnesi, bija trešais augstākais inflācijas rādītājs Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu, informē LETA, atsaucoties uz ES statistikas biroja "Eurostat" datiem.

Patēriņa cenas Latvijā — tāpat kā Čehijā — bija par 2,1% augstākas nekā 2015. gada decembrī. Lielāka inflācija bijusi Igaunijā (+2,4%) un Beļģijā (+2,2%). Savukārt nedaudz mazāka kā mūsu valstī gada inflācija decembrī reģistrēta Lietuvā (+2%) un Ungārijā (+1,8%).

Diagramma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas inflācijas radītājs ir trešais Eiropas Savienībā

Kopumā gada inflācija decembrī reģistrēta 25 valstīs, bet gada deflācija fiksēta trīs ES dalībvalstīs: Bulgārijā (-0,5%), Īrijā (-0,2%) un Rumānijā (-0,1%).

ES gada inflācija decembrī bija 1,2% pretstatā 0,6% novembrī. 2015. gada decembrī ES patēriņa cenas gada izteiksmē pieauga par 0,2%. Eirozonā patēriņa cenas decembrī, salīdzinot ar 2015. gada attiecīgo mēnesi, pieaugušas par 1,1% pretstatā 0,6% novembrī un 0,2% kāpumam 2015. gada pēdējā mēnesī.

Savukārt salīdzinājumā ar novembri pērn decembrī gan ES, gan eirozonā patēriņa cenas pieaugušas par 0,5%.

Latvijā patēriņa cenas mēneša salīdzinājumā decembrī pieauga par 0,6%. Lietuvā reģistrēta mēneša inflācija 0,5% apmērā, bet Igaunijā patēriņa cenas salīdzinājumā ar novembri pieauga par 0,3%.

Ziņu lente
0