Labas ziņas ziemas makšķerēšanas cienītājiem Rīgā

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasZiemas makšķerēšana. Foto no arhīva
Ziemas makšķerēšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā atcelts aizliegums atrasties uz vairāku ūdenstilpju ledus, ledus kārtai nostiprinoties, bīstamības periods var tikt pilnībā, vai daļēji atcelts, par ko tiks ziņots atsevišķi.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Ņemot vērā laikapstākļus un meteoroloģiskās prognozes, Rīgas pilsētas izpilddirektors izdevis rīkojumu, ar kuru atcelts aizliegums atrasties uz vairāku ūdenstilpju ledus, vēsta aģentūra LETA atsaucoties uz Rīgas domi.

Второй зимний Московский Велопарад - Sputnik Latvija
Simtiem velosipēdistu brauc pa Maskavu, neskatoties uz salu
Rīgā atļauts atrasties uz ledus Dambjapurva ezerā, Gaiļezerā, Juglas upes posmā no Brīvības gatves līdz Vidzemes alejai 1, Vecdaugavas posmā no Mangaļu prospekta līdz Audupes ielai 3B, Daugavas posmā no Krasta ielas līdz Grāpju pussalai un Ķīšezerā 200 metru zonā no krasta.

Tāpat atcelts aizliegums atrasties uz ledus Loču kanāla posmā no Viesnīcas ielas 2 līdz Lielupes ielai 1 k-13 30 metru attālumā no krasta līnijas no Lielupes ielas puses, Sarkandaugavas posmā no Kudziņsalas 1.līnijas 22 līdz Kundziņsalas 7.līnijai 18, kā arī Hapaka grāvja posmā no Spailes ielas 8 līdz Platā ielai 38.

Citās vietās uz ledus atrasties joprojām aizliegts, tajā skaitā 1000 metru attālumā no Juglas upes ietekas, 200 metru attālumā no Langas upes iztekas, 200 metru attālumā no iztekas pie Ezermalas ielas 8A, kā arī posmā no Mīlgrāvja tilta līdz Zušu ielai 39 600 metru attālumā no krasta līnijas un uz ledus 600 metru attālumā no Juglas upes ietekas un iztekas.

Špicbergenas arhipelāgs - Sputnik Latvija
Cilvēks, kas sargā Krievijas īpašumus Norvēģijā
Rīgas dome atgādina, ka pazeminoties gaisa temperatūrai, uz pilsētas ūdenstilpnēm strauji veidojas ledus, uz kura atrasties var būt nedroši un bīstami. Tādēļ pašvaldība noteikusi paaugstinātas bīstamības periodu uz pilsētas administratīvajā teritorijā esošo un piegulošās jūras piekrastes publisko ūdeņu ledus. Šajā periodā iedzīvotājiem atrasties uz ledus var tikt aizliegts un iedzīvotāji aicināti sekot līdzi jaunumiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojuma izpildi kontrolē Rīgas Pašvaldības policija. Atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa normām par prasības neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro. Savukārt personām, kas aizlieguma perioda laikā kāpj uz ledus apreibinošu vielu ietekmē, jārēķinās ar naudas sodu bez brīdinājuma no 15 līdz 100 eiro apmērā.

Ziņu lente
0