Leonīds Kalniņš: obligātā iesaukuma atjaunošana nav iecerēta

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamais Nacionālo Bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš uzskata, ka zemessargi pietiekami labi aizsargā Latviju, un obligātā iesaukuma atjaunošana tikai mazinās valsts aizsardzības spēju.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Pērn Zemessardzes rindās stājušies gandrīz 900 Latvijas pilsoņi, pastāstīja nākamais Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes".

To viņš uzskata par labu rādītāju. Kalniņš paskaidroja, ka vidēji cilvēks Zemessardzes rindās pavada astoņus gadus. Trīs gadus zemessargs mācās, bet pārējos piecus veido reālu spēku valsts aizsardzībai.

Глава Объединенного штаба НВС Леонид Калниньш - Sputnik Latvija
NBS komandiera amatā iecelts Leonīds Kalniņš

Kalniņš no jauna atgādināja, ka Latvija savulaik izlēmusi izvēlēties profesionālas armijas ceļu, un obligātā iesaukuma atjaunošana nav iecerēta. Obligātā karadienesta atjaunošana tikai mazinās valsts aizsardzības spēju, uzsvēra militārpersona.

Leonīds Kalniņš intervijā atgādināja, ka februāra beigās Latvijā ieradīsies ASV smagās bruņutehnikas rota saskaņā ar operācijas Atlantic Resolve ietvaros īstenoto rotāciju. Jautāts par to, cik tanki tiks nogādāti Latvijā, Kalniņš atzīmēja, ka to skaits sasniegs vairākus desmitus.

Aizvadītā gada novembrī Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis ierosināja NBS komandiera postenī iecelt NBS Apvienotā štāba priekšnieku Leonīdu Kalniņu, kad iepriekšējais NBS komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube atkāpās no amata pirms pilnvaru termiņa beigām.

Ziņu lente
0