Latvijas simtgades svinību simbolika un vārdiskais vēstījums

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plašam lietojumam pieejama Latvijas valsts simtgades svinību simbolika. Latvijas simtgades galvenā vārdiskā vēstījuma "Es esmu Latvija" lietošanai saskaņojums nav nepieciešams.

RĪGA, 5. janvāris — Sputnik. Latvijas simtgades svinību simbolika — vizuālā piederības zīme un vārdiskais vēstījums "Es esmu Latvija" — plašam lietojumam pieejama bez maksas, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz Kultūras ministrijas (KM) Latvijas valsts simtgades biroja sabiedrisko attiecību speciālisti Lindu Pastari.

Vienīgais sievietes attēlojums Mazās ģildes vitrāžās - Sputnik Latvija
Foto
Mazā ģilde: vitrāžu bagātība un skaistums

Viņa pavēstīja, ka īpašuma tiesības uz simboliku ir pieteiktas reģistrēšanai preču zīmju reģistrā, lai novērstu iespējamību, ka to izdara kāda ar simtgadi nesaistīta organizācija vai uzņēmums, tādejādi ierobežojot tiesības to lietot ikvienam, kā arī novērstu negodprātīgus simbolikas lietošanas gadījumus.

Pastare skaidroja, ka Latvijas simtgades svinību simbolika pieejama ikvienam, kas īsteno un īstenos simtgades svinību mērķim atbilstošu pasākumu, iniciatīvu, akciju un citas norises.

Vienlaikus Latvijas simtgades galvenā vārdiskā vēstījuma "Es esmu Latvija" lietošanai saskaņojums nav nepieciešams. Vizuālās piederības zīmes saņemšana norišu organizēšanai un komunicēšanai notiek, sazinoties ar Latvijas valsts simtgades biroju.

© Kultūras ministrijaLatvijas simtgades svinību simbolika
Символ 100-летия Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas simtgades svinību simbolika

Pēc Pastares paustā, arī komerciāliem mērķiem simtgades svinību simbolika ir pieejama bez maksas. Patlaban vizuālo piederības zīmes lietošanu var pieteikt, sazinoties ar Latvijas valsts simtgades biroju. Pēc reģistrācijas procesa noslēgšanās vizuālo piederības zīmi varēs lietot saskaņā ar KM izstrādātu kārtību bezatlīdzību licences zīmju lietošanai uz komersantu ražotiem produktiem un pakalpojumiem.

"Latvijas simtgades svinību simbolika var kļūt par greznu rotu gan Latvijā ražotiem un dizainētiem produktiem un reprezentācijas piederumiem, gan visiem, kas pārstāv Latviju pasaulē — valsts augstākajām amatpersonām, uzņēmējiem, mūziķiem, sportistiem — un ikvienam, kurš godprātīgi īstenos ar Latvijas valsts simtgades svinībām saistītas darbības," — atzīmēja Pastare.

Latvijas simtgades vizuālās piederības zīmi veido grafisks uzraksts "Latvija", valsts karogs un cipars "100" ar integrētu bezgalības simbolu. Piederības zīme būs Latvijas valsts simtgades svinību atpazīšanas simbols un apliecinās piederību simtgades svinībām. Latvijas valsts simtgades galvenais vārdiskais vēstījums ir teksts "Es esmu Latvija".

Ziņu lente
0