Latvijas lauku tūrisma prognozes 2017. gadam

CC BY 2.0 / Barn Images / Boat on a lakeMeža ezers Latgalē. Foto no arhīva
Meža ezers Latgalē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamgad Latvijas lauku tūrisma mītnes visvairāk varētu apmeklēt kaimiņvalstu iedzīvotāji - lietuvieši, igauņi un vācieši. Latvijas lauku tūrisma uzņēmēji īpaši necer uz tūrista skaita pieaugumu no Krievijas.

RĪGA, 30. decembris — Sputnik. Latvijas lauku tūrisma uzņēmēji nākamgad no valdības sagaida stabilitāti nodokļu politikā, īpaši attiecību uz jautājumiem, kas skar uzņēmējdarbību, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidenti Asnāti Ziemeli.

Bagāžas iekraušana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Uz kurieni dosies Latvijas tūristi 2017. gadā

Šogad lauku tūrisma uzņēmējiem bijis jāsastopas ar lielu nenoteiktību nodokļu politikā. Kā sacīja Ziemele, tostarp negatīvi vērtējami valdības sākotnējie plāni ieviest minimālās sociālās iemaksas, kas tūrisma uzņēmējus satricināja, spiežot daļai no tiem domāt par darbinieku atlaišanu vai biznesa pārdošanu. Pēdējā brīža lēmums atteikties no minimālajām sociālajām iemaksām vērtējams pozitīvi, taču bažas par jauniem satricinājumiem nākotnē saglabājas, līdz ar to nozare nākamgad no valdības sagaida noteiktību nodokļu jomā.

Viņa uzsvēra, ka ārvalstu tūristu pieplūdums Latvijā lielā mērā ir atkarīgs no drošības situācijas valstī, kas ir viens no nākamgad tūrisma nozari ietekmējošiem faktoriem. Tāpat situācija lauku tūrismā kopumā ļoti lielā mērā būs atkarīga no Latvijas politiskās un ekonomiskās situācijas, kā arī Latvijas iedzīvotāju labklājības un pārliecības par nākotni. "Mēs esam pirmie, ko neizvēlas, ja no kaut kā ir jāatsakās. (..) Cilvēki ceļo vairāk, bet viņiem ir mazāk naudas, un viņi mazāk tērē šai konkrētajai lietai," — sacīja Ziemele.

Туристы в Латвии - Sputnik Latvija
Aptauja: Latvijas iedzīvotājiem patīk ceļot

"Lauku ceļotājs" prezidente atzina, ka Latvijas lauku tūrismā apkalpoto viesu skaits šogad samazinājies par 10%-15%. Tajā pašā laikā pagaidām nav faktoru, kas liecinātu par lejupslīdi nākamgad. Ja nākamgad ekonomiskā situācija uzlabosies, palielināsies arī tūristu skaits.

Biedrība "Lauku ceļotājs" dibināta 1993. gadā. Biedrības mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. "Lauku ceļotāja" biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

Ziņu lente
0