Barišņikovu pārbaudīs Latvijas specdienesti

© Foto : Ben HassettMihails Barišņikovs
Mihails Barišņikovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš mākslinieks paudis vēlmi saņemt Latvijas pilsonību.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Pirms pilsonības piešķiršanas slavenajam dejotājam un aktierim Mihailam Barišņikovam, viņu pārbaudīs Latvijas specdienesti, informē LETA.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) jau ir pieprasījusi informāciju Drošības policijā, Militārās izlūkošanas un drošības dienestā un Satversmes aizsardzības birojā.

Пресс-конференция с Михаилом Барышниковым - Sputnik Latvija
Saeima lems par iespēju piešķirt Latvijas pilsonību baletdejotājam Barišņikovam

Informācija pieprasīta arī Finanšu policijas pārvaldē, Iekšlietu ministrijas Informācijas centrā, Ieslodzījuma vietu pārvaldē, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, Muitas policijas pārvaldē, Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā, Valsts ieņēmumu dienestā un Valsts robežsardzē.

Likumā noteikts, ka Latvijas pilsonībā netiek uzņemta persona, kura ar savu uzvedību vai darbībām apdraud Latvijas valsts un sabiedrisko drošību, ja pēc 1990.gada paudusi totalitārisma vai terorisma idejas. Pilsonību nevar saņemt arī persona, kas saistīta ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, nav izpildījusi nodokļu saistības pret Latvijas valsti un padomju laikos bijusi Valsts Drošības komitejas (KGB) darbinieks.

22. decembrī Saeima nodeva izskatīšanai Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā ierosinājumu uzņemt pilsonībā Latvijā dzimušo Barišņikovu par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Ziņu lente
0