Politika

Nākamnedēļ Latvijā viesosies ASV Kongresa delegācija

© REUTERS / Henry RomeroСенатор США Джон Маккейн
Сенатор США Джон Маккейн - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Kongresa delegācija, kas apmeklēs Latviju nākamnedēļ, tiksies ar Latvijas prezidentu, ministriem un deputātiem.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Nākamnedēļ Latviju apmeklēs ASV Kongresa delegācija senatora Džona Makeina vadībā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ASV vēstniecību. Delegācijas sastāvā būs arī republikāņu senators Lindsijs Greiems un senatore no demokrātu partijas Emija Klobušāra.

Senatori ierodas Latvijā reģionālās vizītes ietvaros, kura laikā plānots apmeklēt arī Igauniju, Lietuvu, Melnkalni un Ukrainu.

Регионы России. Крым - Sputnik Latvija
Krimas delegācija gatava iepazīstināt ANO ar ziņojumu par dzīvi pussalā

Pēc tikšanās ar prezidentu Raimondu Vējoni, delegācijas locekļiem iecerētas pārrunas ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un Saeimas pārstāvjiem. Makeins Senātā strādā jau piekto termiņu. Viņš ir Ārlietu, Nacionālās drošības, valsts pārvaldes, bruņoto spēku komisiju loceklis. 2008. gadā Makeins bija ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas.

Decembra sākumā Latvijas Republikas Saeimas deputāti kopā ar kolēģiem no Igaunijas apmeklēja Vašingtonu, kur apsprieduši Baltijas valstu drošības jautājumus ar amerikāņu senatoriem.

Latvijas delegācija informēja ASV pusi par notikumiem reģionā un atgādināja par savu nodomu palielināt aizsardzībai piešķirto līdzekļu apjomu. Tāpat deputāti pastāstīja par Latvijas ieguldījumu NATO darbībā — par dalību starptautiskajās militārajās misijās un Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra izveidošanu.

Ziņu lente
0