Par kukuļņemšanu aizdomās turētais KP priekšnieka vietnieks turpina izglītot policistus VP koledžā

© janeb13Рукопожатие
Рукопожатие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Arvils Feierābends turpina vadīt nodarbības VP koledžā, kurā viņš strādāja arī pirms aizturēšanas. To VP viņam juridiski nevarot liegt, jo IDB piemērotais drošības līdzeklis ir noteikts tikai amatam Galvenās kārtības policijas pārvaldē.

RĪGA, 22. decembris – Sputnik. Kukuļņemšanā aizdomās turētais Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Arvils Feierābends turpina vadīt nodarbības policistiem VP koledžā, informē LETA. VP preses pārstāve Sigita Pildava aģentūrai LETA apliecināja, ka iepriekš Iekšējās drošības birojs (IDB) Feierābendam bija piemērojis drošības līdzekli – aizliegumu ieņemt amatu Galvenās kārtības policijas pārvaldē un viņš tika atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas.

Pēc atstādināšanās amatpersonai bija tiesības lūgt pārcelt sevi citā matā VP, taču amatpersona šīs tiesības neizmantoja. Pēc IDB sāktā kriminālprocesa VP ierosināja disciplinārlietu, taču patlaban tā ir apturēta, jo policijai liegts iepazīties ar kriminālprocesa materiāliem. Pēc lēmumam pieņemšanas kriminālprocesā disciplinārlieta tiks atjaunota, norādīja Pildava.

Šobrīd Feierābends joprojām skaitās atstādināts no amata Galvenās kārtības policijas pārvaldē bez tiesībām saņemt atalgojumu.

Pildava apliecināja, ka Feierābends turpina vadīt nodarbības VP koledžā, kurā viņš strādāja arī pirms aizturēšanas. To VP viņam juridiski nevarot liegt, jo IDB piemērotais drošības līdzeklis ir noteikts tikai amatam Galvenās kārtības policijas pārvaldē.

"Ierobežojumi ir tikai uz amatu Galvenās kārtības policijas pārvaldē un mums nav juridisku tiesību amatpersonai liegt turpināt vadīt nodarbības koledžā," – uzsvēra Pildava.

Задержание подозреваемого - Sputnik Latvija
Par kukuļņemšanu arestēta augsta Valsts policijas amatpersona

Informācija VP koledžas mājaslapā liecina, ka Feierābends policistus izglīto policijas tiesībās, speciālajā taktikā, ierindas mācībā, darba organizācijā un lietvedībā policijas iestādēs.

Jau ziņots, ka Feierābendu tiesa nolēma apcietināt 16. martā, taču 23. maijā viņš tika atbrīvots no izmeklēšanas cietuma. Tāpat 23. maijā no apcietinājuma tika atbrīvots otrs šajā pašā kukuļņemšanas lietā aizdomās turētais – VP Kārtības policijas pārvaldes inspektors Ilmārs Plētiens.

Saskaņā ar advokāta Saulveža Vārpiņa iepriekš stāstīto, Feierābends tiek turēts aizdomās, jo, vadot Ieroču, munīcijas aprites un prasmju rīkoties ar ieroci kvalifikācijas pārbaudījuma komisiju, viņš it kā pieņēmis 1000 eiro, lai divas privātpersonas sekmīgi nokārtotu eksāmenu. Šādas komisijas sastāvā ir četri cilvēki.

Feierābends aģentūrai LETA iepriekš norādīja, – lai arī tiekot turēts aizdomās par 1000 eiro kukuļņemšanu, abas privātpersonas, par kuru eksaminēšanu viņš it kā ņēmis kukuli, Feierābends esot redzējis tikai dienā, kad viņas kārtojušas šaujamieroču kvalifikācijas pārbaudījumu.

Kopā ar Feierābendu un Plētienu lietā tika aizturētas vēl divas personas.

Šajā lietā IDB joprojām turpina pirmstiesas izmeklēšanu.

Ziņu lente
0