Latvijā apstiprināta nākamā Krievijas vēstnieka kandidatūra

© Foto : RUSEMBASПосольство РФ в Латвии
Посольство РФ в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais Krievijas vēstnieks varētu ierasties Latvijā nākamā gada janvārī. Pēc ierašanās valstī jaunajam vēstniekam būs vairākas tikšanās ar Latvijas amatpersonām.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Latvija devusi savu piekrišanu tam, ka pašreizējo Krievijas vēstnieku Aleksandru Vešņakovu nomainīs Jevgeņijs Lukjanovs, informē aģentūra LETA.

Ārlietu ministrijas pārstāvji pavēstija, ka Krievijas vēstniecība ierastajā kārtībā lūgusi ministrijas atbalstu vēstnieka atvadu vizīšu organizēšanā, kas diplomātiskajā praksē parasti notiek neilgi pirms vēstnieka aizbraukšanas no valsts. Prognozēts, ka tas varētu būt decembra beigās.

Министерство иностранных дел Латвии - Sputnik Latvija
Mediji informē: Latviju neapmierina jaunā Krievijas vēstnieka kandidatūra

Vaicāts, vai Latvija ir apstiprinājusi jaunā Krievijas vēstnieka kandidatūru, ministrijā apliecināja, ka Latvija devusi piekrišanu.

Sagaidāms, ka jaunais Krievijas vēstnieks varētu ierasties Latvijā nākamā gada janvārī. To aģentūrai LETA apliecināja arī Krievijas vēstniecībā Latvijā, norādot, ka pēc ierašanās valstī jaunajam vēstniekam būs vairākas tikšanās ar Latvijas amatpersonām.

LETA jau vēstīja, ka vakar ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, lai vēstnieka atvadu vizītes ietvaros pārrunātu Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību jautājumus.

Vēstnieks Vešņakovs Latvijā sāka darbu 2008.gada februārī.

Runas par Krievijas vēstnieka maiņu parādījās jau vasaras sākumā, kad tika pieļauts, ka Vešņakovu varētu nomainīt Jevgeņijs Lukjanovs, pašreizējais Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Ziņu lente
0