Bēgļa bēdas: Tariks pametis Latviju un atkal atgriezies

© REUTERS / Carlos JassoBēgļi. Foto no arhīva
Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pa ES klīstošie bēgļi žēlojas, ka ar Latvija izsniegto pasi iespējams ceļot, bet darbu sameklēt – ne.

RĪGA, 14. decembris — Sputnik. Kurds Tariks, kurš bēgļa statusu Latvijā saņēma viens no pirmajiem, rudenī devās uz Vāciju labākas dzīves meklējumos, taču atgriezies, kad nav atradis darbu, raksta lsm.lv.

Vācijā pagaidam palikusi Tarika sieva un bērni, un viņš cer tuvākajā laikā viņus nogādāt Latvijā. Tur mīt arī citi bēgļi, kuri nejūtas laimīgi.

Vairāk nekā 60 cilvēki, saņēmuši Latvijā bēgļa statusu, valsti pametuši, neatrodot iespējas izdzīvot. Tariks pastāstīja, ka melnajā tirgū Vācijā var nopelnīt iztikai, taču tā nav izeja.

Latvijā dzīve tomēr esot lētāka, skaidro Tariks.

Taču paies gads, pab;alsts bēglim vairs netiks izmaksāts, un viņš var nonākt uz ielas. Nepietiekamās valodas zināšanas neļauj viņam atrast darbu — ātrās ēdināšanas restorānos viņu darbā nepieņem, jo likums paredz valodas prasmi.

Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
No Latvijas prom devušies visi bēgļi, kuriem nācies pamest Muceniekus
Saskaņā ar Eiropas programmu Latvija jau ir uzņēmusi 154 bēgļus, oficiālo statusu saņēmuši 63 cilvēki. Pabalsts bēglim sastāda 139 eiro mēnesī, viņa ģimenes locekļiem — pa 97 eiro. Dzīvokļa īre maksā aptuveni 200 eiro mēnesī, neskaitot komunālos maksājumus. Aritmētika ir vienkārša un skarba.

Vietējo iedzīvotāju attieksme pret bēgļiem bieži nav īpaši draudzīga, tomēr Tariks ir atgriezies. Viņš šeit ir atradis draugus un cer sameklēt darbu un mājokli.

Ziņu lente
0