Latvijas uzņēmēji apsver biznesa iespējas Kalugas apgabalā

© Sputnik / Олег Ласточкин / Pāriet pie mediju bankasKaluga. Foto no arhīva
Kaluga. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas uzņēmēji ieradās Kalugas apgabalā, lai izvērtētu reģiona iespējas un vienotos par sadarbības attīstību, tai skaitā arī loģistikas jomā.

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. Latvijas delegācija Kalugas apgabalā iepazīstas ar reģiona investīciju iespējām, vēsta "Kalužskije novosti" vietne.

12. un 13.decembrī Kalugas apgabalā darba vizītē atrodas Latvijas Republikas delegācija ar Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Krievijā Astru Kurmi priekšgalā. Delegācijas sastāvā ir uzņēmēji, kas darbojas loģistikas, ceļu saimniecības un lauksaimniecības iekārtu ražošanas jomās, kā arī banku institūciju vadība.

Dzelzceļš. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas dzelzceļu pārvadāto kravu apjoms samazinājies par 15,6%

Vizītes mērķis — iepazīties ar reģiona ekonomiskajiem sasniegumiem, ieguldījumu potenciālu, un noteikt biznesa sadarbības virzienu. Vizītes programmā ieplānotas Latvijas uzņēmumu vadības sarunas ar Kalugas apgabala uzņēmējiem.

Diskusija par tirdznieciski ekonomiskās sadarbības perspektīvām notiks Kalugas Tirdzniecības palātā pirmajā vizītes dienā.

13. decembrī ieplānota Astras Kurmes tikšanās ar apgabala gubernatoru Anatoliju Artamonovu. Tāpat Latvijas delegācija apmeklēs industriālus parkus "Grabcevo", "Vorsino" un transporta loģistikas kompleksu Freight Village "Vorsino".

2016. gada pirmajos 9 mēnešos Kalugas apgabala ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Latviju sasniedzis 19,9 miljonus eiro — par 44,7% vairāk salīdzinājumā ar šo periodu 2015. gadā. Kalugas apgabals ir viens no populārākajiem Latvijas iedzīvotāju vidū, kas pārceļas uz Krieviju.

Ziņu lente
0