Politika

Krievijas viltīgie plāni: Nacionālās apvienības kongresa norise

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) kongresā delegāti atkārtoti ievēlēja veco vadību, atmaskoja Krieviju, prezidentu Vējoni, "Saskaņu" un "Vienotību", kā arī atteicās dot intervijas krievu valodā.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Sestdien Latvijā notika Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) kongress. Tajā sabrauca 236 delegāti.

Par partijas līdzpriekšsēdētājiem atkārtoti ievēlēja Gaidi Bērziņu un Raivi Dzintaru, kuri šos pienākumus pildīja arī līdz šim. Balsojumā viņus atbalstīja 223 kongresa dalībnieki, bet pret balsoja septiņi delegāti.

Герб Латвии на эфесе сабли офицера Латвийской армии - Sputnik Latvija
Vējonis ierosina diskusiju par piederību latviešu nācijai

Kongresā tika par labu atzīts ierosinājums palielināt valdes locekļu skaitu — agrāko sešu vietā valdē darbosies astoņi politiķi, savukārt līdzpriekšsēdētāju skaits pieaugs līdz četriem.

Pasargāt Latviju no Krievijas

Viens no atkārtoti ievēlētajiem līdzpriekšsēdētājiem, Raivis Dzintars teica runu, kurā pastāstīja, kā Krievija taisoties iekarot Latviju. "Viens no Krievijas plānotajiem scenārijiem ir valdība, ko veido "Saskaņa" kopā ar pērkamām latviešu partijām. Pat Rīgas dome, kas ir šķietami saimniecisku jautājumu iestāde, kopš "Saskaņas" varas faktiski atgriežas padomju laikos," — skaidroja Dzintars.

Viņaprāt, Krievija cer uz to, ka noplaks Latvijas cilvēku patriotisms, politiskais haoss pieaugs un vairosies cilvēku negatīvā attieksme pret varu.

Krievija cer, ka ka latvieši būs ļoti neaktīvi vēlēšanās, vai arī izšķiedīs balsis dažādām neprognozējamām partijām vai partijām, kas nepārvarēs 5% barjeru. Un, protams, Krievija cer uz to, ka krievvalodīgie ļoti aktīvi apmeklēs vēlēšanas un balsos par savējiem," — teica Dzintars.

Viņaprāt, Krievija cerot, ka Saeimā iekļūs partijas, kuras sadarbotos ar "Saskaņu", tāpēc VL-TB/LNNK uzdevums esot aizsargāt Latviju, secināja politiķis. "Ja Krievija stāsta negatīvo stāstu, tad mums visiem kopā ir jāstāsta savs pozitīvais,"- uzskata Dzintars.

Krievu valodai — nē

"Pozitīvo stāstu" nacionālas apvienības pārstāvji nolēma stāstīt tikai latviski. Partijas Ētikas komisija secinājusi, ka ierosinājums amatpersonām ar krievvalodīgajiem medijiem sazināties krievu valodā neatbilst Nacionālās apvienības ideoloģijai un nav obligāts nevienam apvienības loceklim.

Novembra nogalē prezidenta Raimonta Vējoņa ekspertu grupa, kas izveidota sabiedrības saliedēšanas mērķiem, publicēja ziņojumu, kurā ieteica amatpersonām ar krievvalodīgajiem medijiem sazināties krievu valodā. Eksperti pauda viedokli par to, ka saziņa ar mazākumtautību pārstāvjiem viņu valodā ir nozīmīgs valsts drošības faktors.

Latvijas Saeima. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Saeima aizliegusi krieviem Latvijā mainīt tautību

Pēc tam Nacionālās apvienības deputāts Edvīns Šņore izdevumā Latvijas Avīze pārmeta prezidentam prokrievisku pozīciju.

Visur ir ienaidnieki

Partija "Vienotība" esot valdības iekšējā opozīcija, paziņoja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs. Pēc viņa domām, "Vienotība"kļūstot aizvien liberālāka un iebilst pret Tieslietu ministrijas izstrādāto likumprojektu ar kuru tiek liegts nēsāt apģērbu, kas aizsedz seju.

Pašlaik Latvija saskaroties ar dažādiem apdraudējumiem, tāpēc jādomā, kā aizsargāt valsti, savā videouzrunā teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Ļoti svarīgi esot nacionālās valsts un tās identitātes nostiprināšanas jautājumi, uzsvēra politiķe.

Viņa pieminēja grozījumus Pilsonības likumā, kas paredz Latvijas pilsonības piešķiršanu nepilsoņu bērniem no dzimšanas brīža, ko ierosinājis prezidents Raimonds Vējonis. Pēc viņas domām, tādi grozījumi neesot vajadzīgi.

Mūrniece kongresā nepiedalījās, jo atrodas vizītē Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Abū Dabī, kur notiek parlamentu vadītāju sieviešu konference.

Ziņu lente
0