Aicina KNAB veikt pārbaudi saistībā ar Latvijas vēstniecības Ēģiptē rīkotu pieņemšanu

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divas nedēļas pēc 18.novembra pieczvaigžņu viesnīcā Ēģiptes galvaspilsētā Kairā sarīkotā pieņemšana formāli bijusi veltīta Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai. Pasākumā par galdu klāšanu rūpējies pavārs Mārtiņš Rītiņš, bet dziedājis kontrtenors Sergejs Jēgers.

RĪGA, 9. decembris – Sputnik. Publicists Lato Lapsa ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), aicinot veikt pārbaudi saistībā ar Latvijas vēstniecības Ēģiptē 1. decembrī rīkotu pieņemšanu, informē LETA.

Mārtiņš Rītiņš restorāna Vincents šefpavārs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016" konkursa rezultāti būs zināmi februārī

Kā raksta laikraksts "Diena", divas nedēļas pēc 18.novembra pieczvaigžņu viesnīcā Ēģiptes galvaspilsētā Kairā sarīkotā pieņemšana formāli bijusi veltīta Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai. Pasākumā par galdu klāšanu rūpējies pavārs Mārtiņš Rītiņš, un dziedājis kontrtenors Sergejs Jēgers. 

Sākotnēji vēstniecība uz jautājumiem par pasākuma izmaksām, organizēšanas apstākļiem, veiktajiem iepirkumiem un viesu sarakstu esot klusējusi, bet pēc tam paziņojusi, ka atbilžu sniegšana atbilstoši likumam varot prasīt mēnesi laika. Savukārt vēlāk vēstniecība pavēstījusi, ka uz jebkuriem jautājumiem atbildes vēstniecības vietā sniegšot Ārlietu ministrija.

Ministrija informējusi, ka vēstniecības izmaksas, sarīkojot pasākumu, bijušas 8317 eiro, un šajā summā ietilpusi ēdināšanas nodrošināšana 167 personām par 4500 eiro, honorārs māksliniekiem – 1500 eiro, kā arī telpu, virtuves un digitālo klavieru īre un pieņemšanas ielūgumu izgatavošana.

Publikācijas autori uzskata, ka virkni izdevumu pozīciju saistībā ar pieņemšanu ministrija tomēr neatklāj, proti, Ārlietu ministrija neatklāj, kādas tieši summas iztērētas transporta pakalpojumiem, uz Ēģipti nogādājot māksliniekus, pavārus un visus nepieciešamos pārtikas produktus, kā arī atpakaļ uz Latviju nogādājot pavārus un māksliniekus. Kādas personas vēl tikušas nogādātas uz Ēģipti un atpakaļ šī pasākuma ietvaros. Informācija par transporta pakalpojumu vērtību nav sniegta.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas Bankas prezidenta deklarācija ieinteresējusi KNAB

No vēstniecības mājaslapā sniegtās informācijas izrietot, ka Latvijas valsts neatkarības svētku pasākuma rīkošanai esot pieņemti materiāli labumi no nenosauktiem Ēģiptes uzņēmumiem.

Laikraksts neesot saņēmis atbildi uz jautājumu, kādas tieši summas vai cita veida materiāls atbalsts ir saņemts no "sponsoriem – Ēģiptes uzņēmumiem" un vai šie labumi tika pieņemti atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, tāpēc šī informācija nosūtīta izvērtēšanai KNAB.

Ziņu lente
0