Mamikins lūdz Eiropas Komisiju tikt skaidrībā ar Latvijas melnajiem sarakstiem

© Foto : Официальный сайт Андрея МамыкинаДепутат Европарламента от Латвии Андрей Мамыкин
Депутат Европарламента от Латвии Андрей Мамыкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Melno sarakstu paņēmiens kļūst aizvien populārāks un manāmi kaitē Latvijas un visas Eiropas Savienības reputācijai, ir pārliecināts Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas.

RĪGA, 9. decembris – Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Andrejs Mamikins (Eiropas sociāldemokrātu grupa) vērsies Eiropas komisijā ar lūgumu pārbaudīt Latvijas imigrācijas likumu atbilstību Eiropas standartiem.

Kā kļūt par persona non grata

Jautājumu izraisījuši aizvien biežākie aizliegumi iebraukt valstī ārvalstu žurnālistiem, sabiedriskajiem darbiniekiem un mūziķiem, kā arī pašas procedūras necaurskatāmība.

Pauls - Sputnik Latvija
Pauls aicina likvidēt Krievijas mākslinieku melno sarakstu Latvijā

Oficiālajā vēstulē Eiropas komisijai Mamikins atgādina, ka Latvijas Imigrācijas likuma 61. pants paredz tiesības Latvijas ārlietu ministram pieņemt lēmumus par ārvalstu pilsoņu iekļaušanu tā saucamajā persona non grata sarakstā.

Vīnes konvencijas par diplomātiskajām un konsulārajām attiecībām paredz, ka jēdziens "non grata" attiecas tikai uz diplomātiskā un konsulārā personāla locekļiem, taču Latvijas ĀM vadītājs to aktīvi izmanto attiecībā uz citu profesiju pārstāvjiem.

Pie tam ārlietu ministra aizliegumu nav iespējams apstrīdēt parastajā kārtībā Administratīvajā vai Augstākajā tiesā, turklāt melnajos sarakstos iekļautajam cilvēkam nav tiesību uzzināt lēmuma oficiālo iemeslu.

Andrejs Mamikins lūdz Eiropas Komisiju pārbaudīt, vai tamlīdzīga prakse atbilst starptautiskajiem standartiem, kā arī pauž satraukumu par lēmumu slepenošanu.

Ziņu lente
0