Patriotismam jāmāca ģimenē

CC BY 2.0 / Dita Margarita / LatviaLatvijas karoga krāsu lentītе. Foto no arhīva
Latvijas karoga krāsu lentītе. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģenerālmajors Leonīds Kalniņš neatbalsta obligātā militārā dienesta atjaunošanu, reizē akcentējot patriotisma mācīšanu ģimenē.

Rīga, 5. decembris — Sputnik. Kā ziņo aģentūra LETA, Nacionālo bruņoto spēku komandiera amata kandidāts ģenerālmajors Leonīds Kalniņš neatbalsta obligātā militārā dienesta atjaunošanu, jo tas nevar kalpot kā patriotisma skola un jāņem vērā šādam solim nepieciešamie resursi, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē sacīja NBS komandiera amata kandidāts ģenerālmajors Leonīds Kalniņš.

Šo jautājumu komisijā aktualizēja arī deputāts Ringolds Balodis, citējot kādreizējā Vācijas kanclera Bismarka sacīto, ka valsti aizstāv ar dzelžiem un asinīm. Dzelžiem nauda būšot, bet jautājums ir par karavīriem un vai nākotnē varētu aktualitāti atgūt jautājums par obligātā militārā dienesta atjaunošanu.

Kalniņš skaidroja, ka šodien neatbalsta obligātā militārā dienesta atjaunošanu, jo tas nevar tikt izmantots patriotisma iemācīšanai, jo patriotismu mēs ar asinīm saņemam savās ģimenēs, kurās vecāki iemāca mīlēt Latviju.

Шадурскис Карлис - Sputnik Latvija
Viedoklis
Svētā vientiesība: izglītības ministrs atzinies, ka darbojas DP labā

Tāpat jāņem vērtā tehniskie un finansiālie jautājumi, jo obligātā militārā dienesta atjaunošanai būtu nepieciešami ļoti lieli resursi, kas būtu automātiski jāatņem profesionālajai armijai. Tas prasītu vairāku simtu miljonu eiro ieguldījumu, skaidroja NBS komandiera amata kandidāts, reizē skaidrojot, kam aizies līdzekļi.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis izšķīries NBS komandiera amatam virzīt Kalniņu.

NBS Apvienotā štāba priekšnieks absolvējis Augstākā komandējošā sastāva kursu Baltijas Aizsardzības koledžā Igaunijā, kā arī Vadības un ģenerālštāba virsnieka kursu ASV Armijas vadības un ģenerālštāba koledžā, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Kalniņš Irākā 2006. gadā ASV vadīto koalīcijas spēku operācijā bija Latvijas kontingenta komandiera vietnieks/multinacionālās divīzijas štāba plānošanas daļas priekšnieka vietnieks.

Ziņu lente
0