Juriste Elizabeta Krivcova tiesājas ar DP par viņas iekļaušanu "neuzticamo personu" sarakstā

© Sputnik / Maxim Bogodvid / Pāriet pie mediju bankasTiesnieša āmurs
Tiesnieša āmurs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drošības policija publicējusi ikgadējo pārskatu, kurā tika minēti faktori, kuri var apdraudēt Latvijas drošību, tai skaitā arī Sputnik Latvija.

RĪGA, 23. novembris — Sputnik. Organizācijas "Nepilsoņu kongress" aktīviste, juriste Elizabete Krivcova tiesājas ar Drošības policiju par viņas vārda iekļaušanu ikgadējā publiskajā pārskatā kā valsts konstitucionālās iekārtas drošībai riskantu personu, vēsta aģentūra LETA.

Шифрование - Sputnik Latvija
Drošības policija aiztur Latvijas iedzīvotāju aizdomās par spiegošanu

Administratīvajā rajona tiesā 13. decembrī būs pieejams spriedums Krivcovas prasībā pret DP.

Pati Krivcova paudusi, ka "šis ir pirmais šāda veida tiesas process Latvijā". Tiesa skatīja jautājumu par DP faktiskās rīcības tiesiskumu, iekļaujot personu publiskā pārskatā kā valsts konstitucionālās iekārtas drošībai riskantu personu.

"Ar savu pieteikumu gribu pieprasīt no drošības iestādēm stingru likuma ievērošanu, kvalitatīvu analītisku darbu un politisku neitralitāti. Uzskatu, ka, ja cilvēks pauž savu viedokli, ievērojot likumu un neaicinot uz vardarbību, tad policijai nav nekāda pamata uzskatīt to par draudu. Vairākās Rietumu valstīs tiesas kontrole pār drošības dienestu darbību ir pierādījusi savu efektivitāti, esmu pārliecināta, ka tāpat būs arī Latvijā,"- norāda Krivcova.

Pieteikums tiesā tika iesniegts šī gada februārī, un sākotnēji tiesa atteicās ierosināt lietu. Taču 19. maijā Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments pieņēma lēmumu, ka DP gada pārskats kā iestādes faktiskā rīcība ir pārbaudāma administratīvā procesa kārtībā.

Savas pagājušā gada darbības pārskata publiskajā daļā DP bija norādījusi uz Krievijas tautiešu politikas aktīvistiem, medijiem un viņu darbības mērķiem, pārskatā iekļaujot arī Krivcovas vārdu.

Ziņu lente
0