Latvijas taksometru vadītāji gatavojas protesta akcijām saistībā ar plānoto kopbraukšanas regulējumu

CC BY-SA 2.0 / GörlitzPhotography / Taxi!Автомобиль такси. Архивное фото
Автомобиль такси. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Likuma grozījumi paredz, ka privātajiem vadītājiem nebūs nepieciešama licence, kā, piemēram, taksometra vadītājiem, un rezultātā nāksies saskarties ar nepietiekamu kontroli nozares ietvaros un prasību samazināšanos.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Latvijas taksometru nozare gatava protesta akcijām saistībā ar patlaban Saeimā skatāmajiem grozījumiem Autopārvadājumu likumā, informē aģentūra LETA. 

Taksometru nozares darba devēju organizācijas izpilddirektors Raimonds Avdejevs žurnālistiem paskaidroja, ka kopbraukšana ir transformēts un absurds vieglo taksometru pārvadājumu paveids, kuram paredzēts noteikt krietni mazāk prasību, tādējādi atņemot taksometru nozarei konkurētspēju.

VID ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
VID pievērsīs pastiprinātu uzmanību būvniecībai un taksometriem

Viņš pauda uzskatu, ka jauns regulējums nav vajadzīgs, jo patlaban nozarē darbojas mobilo ierīču platformas taksometra izsaukšanai.

Par galveno problēmu Avdejevs uzskata to, ka kobraukšanas patlaban pakalpojumu sniedzējiem nav vajadzīga licence, kā, piemēram, taksometra vadītājiem, un rezultātā nāksies saskarties ar nepietiekamu kontroli nozares ietvaros, turklāt paredzētas krietni mazākas prasības šoferiem.

Kopbraukšanas nozarē netiks pienācīgi maksāti nodokļi un tā apdraudēs starppilsētu pārvadājumu jomu tāpēc, ka kopbraukšanas pakalpojuma sniedzēji varēs ar mikroautobusiem izbraukt starppilsētu reisos neilgi pirms regulārajiem pārvadātājiem, atņemot tiem pasažierus.

Taksistu arodbiedrības valdes loceklis Ģirts Mazurs pauda, ka ''kopbraukšanas'' jēdziena ieviešana atvieglos nodokļu nemaksāšanu pasažieru pārvadājumu nozarē.

Vakar abas organizācijas parakstīja saprašanās memorandu par kopīgu interešu aizstāvību šajā jautājumā, kā arī apņēmās iesniegt Saeimā nozares redzējumu par piedāvātajām likuma izmaiņām.

Nozares ieskatā no likumprojekta būtu jāatsakās vispār, bet, ja prasības netiks izpildītas, tā ir gatava ''visām likumā atļautajām protesta akcijām''.

Septembrī Taksistu arodbiedrība jau organizēja taksistu brīdinājuma braucienu ap Ministru kabineta ēku, lai piesaistītu valdības uzmanību nozares problēmām un paustu protestu pret nepārdomātiem likumiem un normatīvajiem aktiem.

Ziņu lente
0