Baltijas valstu šprotes atgriezīsies Krievijas tirgū

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas šprotes
Rīgas šprotes - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atsevišķi Latvijas un Igaunijas zivrūpniecības uzņēmumi varēs atsākt zivju konservu piegādi Krievijā, taču eksporta apjoms diez vai sasniegs iepriekšējo gadu radītājus.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Pēc jaunā gada Krievijas tirgū varētu atgriezties šprotes un cita zivju produkcija no Latvijas un Igaunijas, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz Krievijas federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta "Rosseļhoznadzor" oficiālo pārstāvi Alekseju Aļeksejenko.

"Šobrīd mūsu speciālisti izpēta Baltijas uzņēmumu inspekciju rezultātus, mēs redzam, ka tajos zivju kūpināšanas tehnoloģija ir kļuvusi saudzējošāka," — Sočos notiekošā Vispasaules graudu forumā pastāstīja Aļeksejenko.

Spriežot pēc viņa vārdiem, ekspertiem būs vajadzīgas vēl vairākas nedēļas, tāpēc, visticamāk, pēc jaunā gada eksports varētu atsākties.

Латвийские шпроты - Sputnik Latvija
Kāpēc Krievijai nav vajadzīgas Latvijas šprotes

Vasaras vidū notikusi Krievijas lauksaimniecības produkcijas kontroles iestādes "Rosseļhoznadzor" inspektoru vizīte Latvijā. Divas speciālistu grupas pārbaudīja šprotu un dzīvnieku barības ražošanas uzņēmumus, kas saņēmuši sertifikātus tirdzniecībai ar Krieviju.

2015. gada jūnijā Krievijas lauksaimniecības produkcijas kontroles organizācija Rosseļhoznadzor aizliedza zivju produkcijas importu no Latvijas un Igaunijas, ņemot vērā to, ka minētā produkcija neatbilst Krievijas veterināri sanitārajām prasībām — zivju produkcijas sastāvā tika konstatētas aizliegtas un kaitīgas vielas.

Ziņu lente
0