Bronzas plāksnes četrās valodās stāstīs par Brīvības pieminekli

© Foto : rīgas domeBronzas plāksnes četrās valodās stāstīs par Brīvības pieminekli
Bronzas plāksnes četrās valodās stāstīs par Brīvības pieminekli - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Asfalta segumā pie Brīvības pieminekļa tika iestrādātas trīs bronzas plāksnes ar informāciju par monumenta vēsturi un tā autoriem četrās valodās - latviešu, angļu, krievu un vācu.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Pie Brīvības pieminekļa tika atklātas trīs bronzas informācijas plāksnes, informē Rīgas domes mājaslapa.

Plāksnes iestrādātas asfalta segumā pie pieminekļa un satur informāciju par to četrās valodās — latviešu, angļu, krievu un vācu. Uz plāksnēm ir informācija par pieminekļa autoriem un par to, ka piemineklis tika celts par tautas ziedojumiem.

Plākšņu uzstādīšanu organizēja Rīgas pieminekļu aģentūra, tās izgatavojis tēlnieks Kārlis Alainis. Divas informācijas plāksnes izvietotas Brīvības pieminekļa priekšā, viena — aizmugurē. Katra plāksne ir izgatavota no 120 kilogramiem bronzas un kopā ar granīta pamatni sver vairāk nekā pustonnu.

Plākšņu atklāšana notika 17. novembrī — dienā, kad pirms 85. gadiem tika ielikts pieminekļa pamatakmens, bet pirms pieciem gadiem — Goda telpa monumenta iekšā. Pats piemineklis tika svinīgi atklāts 1935. gada 18. novembrī.


Sociālo tīklu lietotāji, kuri komentēja mēra Nila Ušakova paziņojumu par plākšņu uzstādīšanu, bija apbēdināti par to, ka informācijā nav minēta tēlniece Vera Muhina, kas skaitās pieminekļa "krustmāte" — tieši pateicoties viņas ietekmei tas nebija nopostīts pēc Latvijas pievienošanos PSRS.

Ziņu lente
0