Latvijas ērģelniecei liegta iebraukšana Ukrainā mīlestības pret Krieviju dēļ

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slavenai Rīgas Doma ērģelniecei Jevgēnijai Ļisicinai liedza iebraukšanu Harkovā, jo viņa intervijā un sociālajos tīklos paudusi savu "prokrievisku" pozīciju.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Latvijas ērģelnieces Jevgēņijas Ļisicinas koncerts Harkovas filharmonijā ticis atcelts viņas "prokrievisku" uzskatu dēļ, vēsta Mixnews.lv.

В фильме: спальня матери-графини Ростовой - Sputnik Latvija
Rundāle: mīlestība un šķiršanās galantajā gadsimtā

Jevgēņija Ļisicina ir Rīgas Doma leģenda. Padomju Savienībā bija viena no ierakstītākajām ērģelniecēm — tika izlaistas aptuveni 20 skaņu plātes ar viņas koncertu ierakstiem. 80. gadu beigās avīzes "Komsomoļskaja pravda" lasītāji nosaukuši Vivaldi "Četrus gadalaikus" Ļisicinas izpildījumā desmit mīļāko klasiskās mūzikas skaņuplašu skaitā. No 1999. gada līdz 2002. gadam Jevgēnija īstenojusi ambiciozo projektu — izpildīja visus Johanna Sebastiana Baha darbus.

1995. gadā Latvijas Republikas Saeima piešķīra Jevgēnijai Ļisicinai Latvijas pilsonību par sevišķiem nopelniem tās labā.

20. novembrī bija ieplānots viņai bija jāuzstājas ar ērģeļmūzikas koncertu Harkovas filharmonijā. Tomēr, kā pastāstīja Jevgēņija Ļisicina intervijā radio Baltkom pirms koncerta viņai paziņoja, ka viņu nevar uzņemt "tāda paša iemesla dēļ, ka Ļvovā".

Pauls - Sputnik Latvija
Pauls aicina likvidēt Krievijas mākslinieku melno sarakstu Latvijā

Pēc Ļisicinas teiktā, Ļvovā, kur viņa plānoja piedalīties Baha maratonā, tāpat bija atcelts ērģelnieces "prokrieviskas" orientācijas dēļ.

Pirms nedēļas Harkovas ziņu vietnes newsroom.kh.ua rakstā Ļisicinu nosauca par "krievu pasaules mīlētāju" un minēja dažus citātus no intervijām un viņas Facebook lapas.

Tad Harkovas filharmonijas direktors Jurijs Janko paziņojis: "man nospļauties uz viņas "prokrievisku" pozīciju, es viņu pazīstu kā mūziķi. Cilvēki arī nāks klausīties viņu kā mūziķi, visi pārējie jautājumi uz mums neattiecas".

Tomēr Ļisicinas koncerts tika atcelts. Harkovas filharmonijas mājaslapā norādīts, ka šajā dienā uzstāsies cita Doma katedrāles ērģelniece Jolanta Barinska.

Ziņu lente
0