Šodien Rigas mērija izvēlēsies Ziemassvētku eglītes, kas rotās galvaspilsētu

© Sputnik / Андрей Александров / Pāriet pie mediju bankasЗаготовка новогодних елок
Заготовка новогодних елок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šim nolūkam Rīgas domes delegācija dosies uz Tīreļu mežniecību.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Saskaņā ar ilggadējo tradīciju Rīgas domes vadība šodien Tīreļu mežniecībā izvēlēsies egles, kas rotās Rātslaukumu, Doma laukumu un 11. novembra krastmalu.

Rīgas uguni - Sputnik Latvija
Rīga ir kļuvusi par vienu no vispievilcīgākajām pilsētām Ziemassvētku ceļojumam

Rīgas dome pavēstīja, ka pusdienlaikā mērs Nils Ušakovs un viņa vietnieks Andris Ameriks kopā ar uzņēmuma "Rīgas meži" pārstāvjiem izvēlēsies Latvijas galvaspilsētas Ziemassvētku rotu.

"Rīgas meži" apliecina, ka Tīreļu mežniecībā Ķekavas novadā aug ļoti skaistas un kuplas egles, kas kļūs par krāšņu rotu svētkos.

Ziemassvētku egles iededzināšanas procedūra Rātslaukumā būs tik sarežģīta, ka tā iekļūs Ginesa rekordu grāmatā, ja viss izdosies. Jau 2. decembrī Rātsnamā uzstādīs milzīgu "Ruba Goldberga mašīnu". Tā nosaukta par godu XX gs. sākuma amerikaņu karikatūristam un paredzēta visvienkāršākās darbības veikšanu maksimāli sarežģītā veidā.

Rīgā uzstādāmo mašīnu veidos 400 posmi. Līdz šim lielakā mašīna pasaulē bija uzbūvēta Ungārijā, to veidoja 382 ķēdes posmi. Ja viss noritēs sekmīgi, pasaules rekordu iegūs Rīga.

Ziņu lente
0