Vēl viens žogs: Latvija plāno norobežoties no Baltkrievijas

© Pixabay / Free-PhotosDzeloņstieple. Foto no arhīva
Dzeloņstieple. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar mērķi aizkavēt nelegālo migrāciju no Baltkrievijas Latvija plāno uzcelt nožogojumu pie abu valstu robežas. Gaidāmās konstrukcijas tehniskās īpatnības vēl nav zināmas, informējis Valsts robežsardzes priekšnieks.

RĪGA, 13. novembris — Sputnik. Latvija plāno uzcelt pie robežas ar Baltkrieviju, lai nodrošinātos pret cilvēkiem, kuri cenšas nelegāli šķērsot robežu, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars.

Viņš norādīja, ka līdzekļi pierobežas joslas iekārtošanas proekta izstrādei pie abu valstu robežas jau iekļauti Latvijas 2017. gada budžetā.

Norvēģijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Norvēģi izsmej jauno nožogojumu pie robežas ar Krieviju

Latvijai jau ir pieredze šāda veida nožogojuma konstrukciju būvdarbos — nožogojums uzcelts pie robežas ar Krieviju. Domājams, nekādas īpašas izmaiņas konstrukcijā netiks veiktas, un žogs pie robežas ar Baltkrieviju tiks celts saskaņā ar tiem pašiem principiem.

Tomēr pierobežas teritoriju iekārtošanas darbi tiks sākti ne ātrāk kā pēc gada. Pie tam pašlaik vēl nav sniegta informācija par to, cik gara būs konstrukcija, kā arī par to, vai tā sniegsies gar visu Latvijas un Baltkrievijas robežu.

2016. gada pavasarī starp Latviju un Krieviju jau uzbūvēti pirmie trīs kilometri nožogojuma. Pēc Latvijas varas iestāžu ieceres, tas ir pirmais nelegālās imigrācijas ierobežošanai paredzētā projekta pirmais posms.

Nožogojuma minimālais augstums šajā virzienā — 2,7 metri. Kopumā atsevišķos valsts robežas iecirkņos plānots uzcelt 92 km norobežojošo konstrukciju.

Ziņu lente
0