Ar Trampa uzvaru neapmierinātos aicina pārcelties uz dzīvi Latvijā

© UnsplashDarbs ar planšetdatoru. Foto no arhīva
Darbs ar planšetdatoru. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Internetā izveidota vietne, kuras autori aicina pārcelties uz dzīvi Latvijā visus, kas neapmierināti ar Donalda Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanu cīņā.

RĪGA, 11. novembris — Sputnik. Internetā izveidota vietne moveto.lv, kuras autori aicina pārcelties uz dzīvi Latvijā visus, kas neapmierināti ar Donalda Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanu cīņā, informē LETA.

Vietnē pieejamas saites uz ASV vēstniecības Latvijā mājaslapu, uz lēto lidojumu servisu, kā arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapas sadaļu par to, kā iespējams iegūt Latvijas pilsonību.

Tāpat īsumā ieskicēts, kāpēc vērts apsvērt domu pārcelties uz šejieni, — skaista daba, bagāta kultūra, ātrs internets un citi iemesli.

Vietnes izveidotājs Jānis Kreilis aģentūrai LETA pastāstījis, ka, trešdienas rītā lasot ziņas par Trampa uzvaru vēlēšanās, sapratis: atradīsies ne mazums cilvēku, kas runās par to, ka jādodas prom no ASV.

Līdz ar to tapusi šāda joku vietne.

Дональд Трамп победитель президентских гонок в США - Sputnik Latvija
Politika
ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis Donalds Tramps

"Nekāda nopietna biznesa tur nav, vairāk ironija par mirkļa aktualitāti un pie reizes iespēja pareklamēt Latviju," piebilda Kreilis.

Pēc Trampa uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās vairākas valstis informējušas par strauju amerikāņu intereses pieauguju jautājumā par iespēju pārcelties uz šīm valstīm. Piemēram, Jaunzēlandes imigrācijas dienests paziņojis, ka tā mājaslapā līdz ceturtdienas pl. 9.00 (trešdienas plkst.23 pēc Latvijas laika) reģistrēti 56 300 apmeklējumi no ASV gandrīz par 25 reizēm vairāk nekā parasti — 2300 apmeklējumi dienā.

Par aktīvu informācijas meklēšanu par iespējām pārcelties uz Austrāliju informējis arī šīs valsts portāls news.com.au, pie tam amerikāņu mediji ziņojuši, ka trešdien lielā pieprasījuma dēļ radušās problēmas Kanādas imigrācijas jautājumiem veltītās tīmekļa vietnes darbā.

Ziņu lente
0