No Latvijas prom devušies visi bēgļi, kuriem nācies pamest Muceniekus

© REUTERS / Leonhard FoegerBēgļi. Foto no arhīva
Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iekšlietu ministrs pavēstījis, ka visi bēgļi, kuri ir saņēmuši kādu statusu un ir izgājuši ārpus Muceniekiem, Latviju ir pametuši.

RĪGA, 8. novembris – Sputnik.  Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis pavēstījis, ka Latviju ir pametuši visi Eiropas Savienības programmas ietvaros pārvietotie bēgļi, kuriem ir nācies pamest patvēruma meklētāju centru Muceniekos, informē aģentūra LETA.

Лагерь беженцев Табановце в Македонии около македоно-сербской границы - Sputnik Latvija
Bēgļus Lietuvā iemācījuši runāt krieviski un apmētājuši ar akmeņiem

Šonakt uz Latviju ir pārvietoti vēl 16 patvēruma meklētāji no Grieķijas bēgļu nometnēm — vairākas ģimenes no Sīrijas, un kopējais Latvijā uzņemto bēgļu skaits minētajā ES programmā ir sasniedzis 154 cilvēkus.

Tomēr visi bēgļi, kuri ir saņēmuši kādu statusu un pametuši Muceniekus, ir devušies prom no Latvijas, "jo viņiem īsti nav kur iet". Pašlaik Muceniekos uzturas ap 140 personas. No tām statusu saņēmuši mazāk nekā 20 cilvēki. Viņiem būtu jādodas uz jaunām dzīvesvietām, taču viņi to nespēj.

Jautāts, kā risināt acīmredzamo problēmu, Kozlovskis intervijā telekanālam LNT pastāstīja, ka valdība virza izmaiņas likumdošanā, lai mainītu pabalstu izmaksas mehānismus. Politiķis atzina, ka Igaunijā ieviestā bēgļu uzņemšanas sistēma izskatās labāk, jo tur bēgļus uzreiz sadala pa pašvaldībām un neesot zināmi gadījumi, kad viņi pamestu valsti.

Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Balkānu samita dalībnieki meklē iespējas slēgt nelegāļiem ceļu uz Eiropu

Ministrs cer, ka arī jaunajā bēgļu mentoru konkursā atradīs veiksmīgākus patvēruma meklētāju integrētājus.

Kozlovskis pauda nostāju, ka nav jāpriecājas, ka bēgļi aizbrauc no Latvijas, jo reiz viņi vēl var kļūt par reālu slogu valstij.

Vienlaikus Kozlovskis uzsvēra, ka Latvija turpinās pildīt uzņemtās saistības un pārvietos uz mūsu valsti jaunus patvēruma meklētājus. Procesu sekmējot veiksmīgā sadarbība ar partnerdienestiem Grieķijā.

© Sputnik / Ekaterina StarovaKas sagaida bēgļus Latvijā
Kas sagaida bēgļus Latvijā - Sputnik Latvija
Kas sagaida bēgļus Latvijā
Ziņu lente
0