Latvijas karavīriem nāktos atvainoties par degunu, ko salauzis NATO karavīrs

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas armijas karavīra uzšuve. Foto no arhīva
Latvijas armijas karavīra uzšuve. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas bijušais tieslietu ministrs uzskata, ka Latvijas karavīriem nāktos atvainoties Akselam Aizkalnam un visai Latvijas sabiedrībai par incidentu, kura laikā britu kareivis ar dūres sitienu salauzis degunu latviešu puisim.

RĪGA, 8. novembris — Sputnik. Latvijas karavīru pienākums ir atvainoties jaunietim, kuru Rīgā piekāvis britu kareivis, uzskata Latvijas bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Savu viedokli viņš paudis Facebook tīklā.

"Gaidīsim, kad kāds no Latvijas armijas virsniekiem vai Aizsardzības ministrijas šo komentēs un atvainosies Akselim un savai tautai, soloties turpmāk nepieļaut ko līdzīgu. Paldies tiem, kas huligānus apturēja!" — Bordāns publicēja savā lappusē sociālajā tīklā.

Latvijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka Rīgā noticis incidents, kurā iesaistīts britu kareivis — viņš ieradies Latvijā, lai piedalītos militārajos treniņos Silver arrow. Treniņi notika Ādažu poligonā un tā apkaimē no 17. līdz 31. oktobrim.

Incidents noticis 1. novembrī vienā no McDonald's restorāniem Vecrīgā. Iereibušais britu karavīrs sācis strīdu ar Akselu Aizkalnu un ar dūres sitienu salauzis viņam degunu. Lietas materiāli nodoti kara policijai.

Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka Lielbritānijas karavīram draud naudas sods 210-430 eiro apmērā. Incidenta sakarā sākusies plaša diskusija Latvijas sabiedrībā oar NATO karavīru uzvedību valstī.

Ziņu lente
0