Rīgā gaida testa konteinervilcienu no Ķīnas

© Sputnik / Sergey MelkonovVilciens. Foto no arhīva
Vilciens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Testa konteinervilciens ceļā uz Latviju devās 21.oktobrī, braucienu organizēja "LDz Loģistika" un Ķīnas dzelzceļš sadarbībā ar "TransContainer".

RĪGA, 5. novembris — Sputnik. Šodien Rīgā pienāks pirmais testa konteinervilciens no Ķīnas pilsētas Jivu, informē LETA.

Ceremonija notiks plkst.13.30 Rīgas Centrālajā stacijā, informē Satiksmes ministrija.

Testa konteinervilciens ceļā uz Latviju devās 21.oktobrī, braucienu organizē "LDz Loģistika" un Ķīnas dzelzceļš sadarbībā ar "TransContainer".

Флаги Латвии и Китая - Sputnik Latvija
Ķīna vēlas palielināt Latvijas lauksaimniecības preču importu

No Jivas vilciena maršruts veda uz Zabaikaļsku un tālāk — uz Rīgu, pārvarot 11 066 kilometrus.

Konteinervilciens Latvijā ierodas četrus mēnešus pēc tam, kad "Latvijas Dzelzceļš" un "Ķīnas dzelzceļš" parakstīja vienošanos par sadarbību jaunu maršrutu attīstīšanā.

LETA inform, ka Jivu ir slavens Ķīnas preču ražošanas un tirdzniecības centrs un viens no ekonomiski visstraujāk augošajiem Ķīnas reģioniem. Jivu atrodas 300 kilometru attālumā no Šanhajas.

Konteinervilciens no Jivu tiek sagaidīts dienā, kad Rīgā notiek Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas valdības vadītāju ikgadējā tikšanās "16+1" sadarbības formātā. Līdztekus "16+1" valstu premjeru sanāksmei notiek Ķīnas premjera Li Kecjana oficiālā vizīte Latvijā.

Rīgā notiek arī "16+1" Biznesa forums, kurā piedalās vairāk nekā 650 uzņēmēju, tostarp ap 250 Ķīnas transporta, finanšu, investīciju, tirdzniecības un tūrisma sektoru pārstāvju.

Ziņu lente
0