Vešņakovs: Maskava atbildēs Rīgai ar līdzīgiem pasākumiem

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoАлександр Вешняков
Александр Вешняков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs brīdināja, ka pret mākslinieku un politiķu "melnajiem sarakstiem" Maskava varētu atbildēt Rīgai ar simetriskiem pasākumiem.

RĪGA, 4. novembris — Sputnik. Pret personu sarakstiem, kam liegta iespēja iebraukt valsti Krievija varētu atbildēt Latvijai ar līdzīgiem pasākumiem, brīdināja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Krievijas ĀM vadītāja vietnieks Sergejs Rjabkovs - Sputnik Latvija
Nesimetriskā atbilde: kā Krievija reaģēs uz ASV sankcijām

"Saņems tas, kurš šajā ziņā vairāk pelnījis. Domājams, tie būs simetriski pasākumi," – viņš paskaidroja LTV7 raidījuma "Bez apvainojumiem" ēterā.

Vešņakovs atgādināja, ka laikā, kad viņš sācis darbu Latvijā, valstu attiecības bijušas labas, taču pēc notikumiem Krimā situācija ir manāmi pasliktinājusies.

"Tolaik mūsu mērķis bija veidot attiecības saskaņā ar pragmatisma, savstarpējas cieņas un labu kaimiņu attiecību principiem, un tam bija rezultāti. Taču, kad no Latvijas puses attiecības veidojās citādi: sankciju politika, melnie saraksti, Krievijas demonizācija, — tad arī rezultāts bija citāds. Mani tas neapmierina," – atzina vēstnieks.

Neskrieniet pa priekšu lokomotīvei

"Jā, tās (sankcijas – red.) ievieš ES, taču jums arī šajā ziņā vismaz nav jāskrien pa priekšu lokomotīvei," – skaidroja diplomāts.

Apstiprinot savus vārdus, viņš minēja incidentus, kas notikuši pēdējo divu nedēļu laikā.

Pauls - Sputnik Latvija
Pauls aicina likvidēt Krievijas mākslinieku melno sarakstu Latvijā

"Kāpēc vajadzēja iekļaut melnajā sarakstā Dmitriju Pevcovu? Vai tad viņš ir bīstams noziedznieks un rada nacionālus draudus Latvijas Republikai? Kāpēc vajadzēja žurnālistu, kurš ieradās, lai pastāstītu par Baltijas forumu, vispirms palaist pāri robežai un pēc tam paziņot: mums tur iznāca pārpratums, mēs nedrīkstējām jūs ielaist," – Vešņakovs bija neizpratnē.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" līdzstrādniece Ella Taranova, kura oktobra beigās ieradās Latvijā, lai piedalītos Baltijas foruma darbā, tika izraidīta no Latvijas.

Latvijas Republikas robežsardzes dienesta pārstāvji paskaidrojuši, ka Taranova kopš 2014. gada iekļauta Drošības policijas melnajā sarakstā. Tomēr aģentūras darbiniece ieradās Latvijā likumīgi – saskaņā ar Šengenas vīzu.

Krievijas Ārlietu ministrija pauda viedokli, ka Taranovas deportācija izraisa nožēlu un pilnībā atbilst pret Krieviju vērstajām akcijām, kuru mērķis ir apspiest citādi domājošos un ierobežot iespējas paust viedokli, kas neatbilst Latvijas oficiālo mediju uzskatiem.

Informācija par to, ka krievu aktieris Dmitrijs Pevcovs iekļauts Latvijas melnajos sarakstos, kļuva zināma, pagājušā mēneša beigās. To pavēstīja Maskavas nama direktors Jurijs Silovs. Vēlāk informāciju apstiprināja arī Latvijas Iekšlietu ministrija.

Ziņu lente
0