Dombrovskis: Migrācijas krīze ES uzlabojas

© AP Photo / Mikkel Berg Pedesen Беженцы на вокзале в Дании
Беженцы на вокзале в Дании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad situācija ar migrācijas krīzi ir uzlabojusies, un migrantu pieplūdums ir samazinājies, pastāstīja Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Valdis Dombrovskis.

RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. Šobrīd, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, situācija ar migrācijas krīzi ir būtiski uzlabojusies, un migrantu pieplūdums samazinājies, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē uzsvēra Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Valdis Dombrovskis, informē LETA.

Nacionālās apvienības deputāts Edvīns Šnore pauda viedokli, ka Eiropas Savienības migrācijas plāns nedarbojas un Eiropas Komisijas politikas rezultātā ieradušies nelegālie imigranti, kas neesot kara bēgļi. 

Deputāts kritizēja iepriekš pieņemtos lēmumus par tā dēvētajām bēgļu kvotām jeb patvēruma meklētāju pārvietošanu ES.

Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Deputāti iestājās par bēgļu nodarbinātību

Valdis Dombrovskis viņam nepiekrita un atgādināja, ka Latvija to ir atbalstījusi, turklāt mandātu šādai nostājai saņēmusi tieši Eiropas lietu komisijā. Tātad deputāti paši piedalījušies lēmuma pieņemšanā, un vairākums to uzskatījuši par pamatotu.

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne atgādināja, ka pārvietotie bēgļi pamet Latviju un piebilda, ka no Igaunijas neviens no pārvietotajiem patvēruma meklētājiem nav aizbraucis.

Dombrovskis informēja, ka pērn bija krīzes situācija un palīdzība bijusi nepieciešama valstīm, kur konstatēta lielāka migrantu plūsma. Arī šajā jautājumā tika sagaidīta solidaritāte, līdzīgi kā situācijā, kad bagātāku valstu nodokļu maksātāju nauda tiek citām ES valstīm, turpināja eirokomisārs.

Nebūtu bijis pareizi pērn, krīzes situācijā, pateikt "jūs tur paši tieciet galā, uz pārējo Eiropu tas neattiecas", norādīja Dombrovskis.

Kā ziņots, Latvija ES pārvietošanas programmā jau uzņēmusi 124 personas. No tām statuss ir piešķirts 53 personām — bēgļa statusu ir ieguvušas sešas personas un alternatīvo statusu – 47 personas.

Ziņu lente
0