Kartupeļu raža Latvijā mazāka nekā pērn

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasKartupeļu raža. Foto no arhīva
Kartupeļu raža. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā noslēgusies kartupeļu ražas vākšana. Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienība informē, ka ražas apmērs ir ievērojami mazāks nekā pērn.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Kartupeļu ražas vākšana Latvijā ir noslēgusies un ievāktais ražas apmērs Latvijā kopumā ir vismaz par 15% mazāks nekā pagājušo gadu, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētājas Aigas Kraukles teikto.

Уборка урожая зерновых. Архивное фото - Sputnik Latvija
Latvijas graudus izbaros lopiem

Pēdējie ražas novākšanas darbi pabeigti pagājušās nedēļas nogalē.

Kraukle pastāstīja, ka kartupeļu kopējā raža šogad ir vismaz par 15% mazāka nekā pērn. Iespējams, tā sarukusi pat vairāk. Raža ir mazāka ne tikai parasti audzētajiem kartupeļiem, bet arī bioloģiskajām saimniecībām. Ražas sarukums saistīts ar kartupeļu attīstībai mazāk labvēlīgajiem laikapstākļiem un kartupeļu lakstu puves izplatību.

"Ir reģioni, kur bija ļoti laba raža, bet kopumā tā šogad ir mazāka," — paskaidroja Kraukle un piebilda, ka kartupeļu kvalitāte šogad ir laba, vietām pat labāka nekā pērn.

Asociācijas vadītāja arī sacīja, ka kartupeļu pārstrādātājiem, piemēram, čipsu rūpnīcām, ražošanas apmēri šogad nesamazināsies — ja vienam no piegādātājiem raža nav padevusies, to kompensēs cita saimniecība. Taču bioloģiskās cietes ražotājus kartupeļu ražas samazinājums varētu ietekmēt negatīvi.

Ziņu lente
0