Ušakovs: Mēs dzīvojam laikā, kas arvien vairāk sāk atgādināt aukstā kara laiku

© Foto : facebook.com/NilUshakovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes priekšsēdētājs novēlēja Baltijas foruma dalībniekiem atrast risinājumus, kas ļautu veidot ciešu sadarbību rietumvalstu un Krievijas starpā, lai nekādi konflikti nebūtu iespējami.

RĪGA, 23. oktobris — Sputnik. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, uzrunājot Baltijas foruma dalībniekus atklāšanas pasākumā sacīja, ka mēs dzīvojam laikā, kas arvien vairāk atgādina aukstā kara laiku, tāpēc jārod risinājumi ciešai valstu sadarbībai, raksta LETA. 

Politiķis uzsvēra, ka forums, kurā piedalās Krievijas, rietumvalstu un ASV pārstāvji, jau ir sasniegums pašreizējo starptautisko attiecību laikā, kad presē parādās militāristisks noskaņojums, raksturojot saskarsmi Rietumu un Krievijas starpā.

Государственный секретарь Андрейс Пилдеговичс - Sputnik Latvija
Pildegovičs: ES un Krievijas savstarpējās uzticības līmenis ir ļoti zems

Ušakovs novēlēja pasākuma dalībniekiem atrast risinājumus, kas ļautu veidot ciešu sadarbību rietumvalstu un Krievijas starpā, lai nekādi konflikti nebūtu iespējami.

Šogad Baltijas forums veltīts tēmai "Krievija-Eiropas Savienība: savstarpējās atkarības izaicinājumi un jaunās dienaskārtības veidošana."

Baltijas foruma pirmajā dienā notika skandāls – no Latvijas tika izraidīta starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" Ella Taranova, kas ieradās Jūrmalā, lai piedalītos foruma darbā. Latvijas Republikas robežsardzes dienesta pārstāvji paskaidroja, ka Taranova no 2014. gada iekļauta Drošības policijas "melnajā sarakstā". Tomēr Ella Taranova Latvijas robežu šķērsoja legāli – saskaņā ar Šengenas vīzu.

Ziņu lente
0